Creşele din Sectorul 1 şi Sectorul 3 al Capitalei se redeschid din 22 iunie. Care este procedura de înscriere şi cine are prioritate?

Toate cele cinci creșe aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 se redeschid pentru copii, începând de luni, 22 iunie 2020, a anunţat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache. Este vorba despre Centrul Româno-Danez pentru Educație Integrată (Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17), Complexul Social de Servicii Vrancei (Strada Vrancei nr. 9A), Complexul Social de Servicii Sfântul Nicolae (Strada Dobrogeanu Gherea nr. 74), Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei (Strada Cosmești nr. 15) și Complexul de Servicii Sociale Jiului (Strada Pajurei nr. 2C).

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 13:48
Creşele din Sectorul 1 şi Sectorul 3 al Capitalei se redeschid din 22 iunie. Care este procedura de înscriere şi cine are prioritate?

CREŞE SECTORUL 1 BUCUREŞTI

Părinții care doresc să-și înscrie micuții la creșă trebuie să transmită, până vineri, 19 iunie 2020, o cerere în acest sens pe adresa de e-mail: [email protected]

sau să o depună la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, Bulevardul Mareșal Averescu nr. 17, însoțită de adeverințe de la locul de muncă.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 021.223.41.95.

 

SCADE NUMĂRUL DE LOCURI în creşe

Pentru respectarea ORDINULUI pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, putem pune la dispoziția părinților doar 80% din totalul locurilor la creșă, adică 512 locuri dintr-un total de 640 în cele cinci creșe pe care le administrăm.

În situația în care sunt înregistrate peste 80% cereri de revenire din capacitatea unui centru, sunt stabilite criterii de eligibilitate ale copiilor care vor beneficia de servicii la reluarea activității la centrele de zi de tip creșă, pe perioada vacanței de vară 2020.

Sunt eligibili copiii, cu domiciliul legal în sectorul 1, care au fost declarați admiși în anul școlar 2019/2020 și care au frecventat creșele până la suspendarea activității în luna martie 2020.

Au prioritate la înscriere următoarele categorii de copii:
– copiii proveniți din familii monoparentale, al căror părinte are loc de muncă stabil și este necesară prezența acestuia zilnică la serviciu;
– copiii proveniți din familii ai căror părinți au loc de muncă stabil și este necesară prezența zilnică la serviciu;
– cazurile sociale;
– copiii gemeni, tripleți, frații, ai căror părinți au loc de muncă stabil și este necesară prezența zilnică la serviciu.

 

„Cu excepția Complexului de Servicii Sociale Jiului, toate celelalte patru creșe folosesc una dintre cele mai apreciate metodologii de educație de către părinți: sistemul danez de educație, adaptat la contextul românesc.

Această metodologie pune accentul pe dezvoltarea copiilor într-un mediu creativ, în care aceştia să fie stimulaţi afectiv, cognitiv şi psihomotor.

Se urmărește, astfel, trecerea de la îngrijirea medicală și sanitară spre învăţare şi creativitate, introducerea metodelor de explorare prin activităţi în aer liber, cunoaştere prin experienţă proprie, pregătirea pentru viața școlară și bucuria de a învăța. În plus, în acest sistem de educație, parteneriatul cu familia în beneficiul dezvoltării copilului și colaborarea întregii echipe sunt esențiale”, precizează Primăria Sectorului într-un comunicat de presă.

 

CREŞE SECTORUL 3 BUCUREŞTI

Creșele din sectorul 3 se redeschid începând cu data de 22.06.2020. 

Intrarea copiilor în cadrul creșelor se va face în limita locurilor disponibile, pe baza următoarelor documente:
– adeverință de la locul de muncă a ambilor părinți/ părintelui singur din care să reiasă calitatea de salariat și necesitatea prezenței zilnice la locul de muncă;
– declarație pe propria răspundere;
– aviz epidemiologic.
Programul de funcționare al creșelor va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 07:00 – 17:00.
Accesul copiilor în creșă se va face eșalonat, astfel: ora 07:00, 07:30, 08:00, orele fiind stabilite în prealabil, între părinți și conducerea creșelor.
Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0372.126.100, interior 205 sau e-mail: [email protected], [email protected], precum și pe site-ul www.dgaspc3.ro.
‼️‼️Documente utile: https://dgaspc3.ro/stiri/•-cresele-din-sectorul-3-se-redeschid-incepand-cu-data-de-22-iunie-2020/
Declaraţie pe propria răspundere
Informații utile părinți/reprezentanți legali
Instrucțiuni privind desfășurarea activităților în creșele din subordinea D.G.A.S.P.C. SECTOR 3 pe perioada verii