Creşte numărul de internări în starea de alertă. Semnal de alarmă, tras de un medic la Iaşi: „Situaţia devine zgomotoasă”

Doar opt locuri pentru pacienţii cu COVID-19 mai sunt la Spitalul "Sf. Parascheva" din Iași. Managerul unităţii medicale susţine că şi-a dat seama că va avea parte de dificultăţi încă de săptămâna trecută, când într-o singură gardă au fost internate nu mai puţin de 20 de persoane infectate cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 10:00
Creşte numărul de internări în starea de alertă. Semnal de alarmă, tras de un medic la Iaşi: „Situaţia devine zgomotoasă”

„La Iași, semnalul de alarmă l-am tras după ce într-o gardă de weekend am avut 20 de internări. A fost o premieră, așa ceva nu s-a întâmplat nici în perioada stării de urgență”, a declarat managerul Spitalului „Sf. Parascheva” din Iași, Carmen Dorobăț.

Medicul Dorobăţ a explicat că a fost vorba doar despre o gardă de 24 de ore şi atunci şi-a dat seama că „lucrurile vor deveni mai zgomotoase de la o zi la alta”.

„Așa a fost pe tot parcursul săptămânii. Am calculat gardă cu gardă numărul de locuri libere și ce se poate întâmpla de la o zi la alta. Dacă se continuă acest trend crescut în platou vom avea probleme cu locurile. Cetățenii să înțeleagă importanța purtării măștilor și păstrarea distanței sociale.

În loc să ne relaxăm, să ne bucurăm de sezonul cald și să avem o viață economică normală, trebuie să ne gândim ce vom face dacă nu vom mai avea locuri.

Negativarea se produce greu, am avut o pacientă la care s-a produs negativarea după 52 de zile de la internare.

Toată populația trebuie să înțeleagă că dacă nu vor avea grijă, vor fi probleme privind asistența regională la nivel regional”, a povestit managerul Spitalului „Sf. Parascheva” din Iași la Digi24

Pentru a preveni situaţia apariţiei unui blocaj, dr. Dorobăţ a precizat că pacienții asimptomatici au fost direcționați spre spitalul CFR din Iași.

BILANŢ CORONAVIRUS 20 IUNIE 2020: Situaţie alarmantă, 330 de cazuri noi, 16 decese în 24 de ore