Creşte numărul medicilor falşi în România! Un dentist fals a fost prins în Baia Mare

Polițiștii și procurorii din Maramureș au deschis un dosar penal pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unui profesii față de un tehnician dentar din Baia Mare. Există mai multe suspiciuni conform cărora bărbatul a efectuat lucrări stomatologic fără a avea acest drept.    

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 20:42
Creşte numărul medicilor falşi în România! Un dentist fals a fost prins în Baia Mare

Mai mult decât atât, conform unui comunicat al IPJ Maramureș transmis vineri, în cabinetul stomatologic al tehnicianului dentar din Baia Mare nu au fost respectate normale igienico-sanitare.

 „Din cercetările efectuate de către polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Maramureș într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii, au rezultat indicii pe baza cărora se poate formula presupunerea rezonabilă că la o locație din Baia Mare au fost efectuate lucrări stomatologice fără respectarea condițiilor legale de autorizare pentru persoana care a efectuat aceste lucrări și fără respectarea normelor igienico-sanitare”, se arată în documentul citat.

Bărbatul care şi-a depăşit atribuţiile postului şi a afectuat lucrări stomatologice pe care, în mod normal, le efectuează un medic dentist, a fost audiat de către poliţişti şi reţinut timp de 24 de ore.

„Este vorba despre un technician dentar care și-a depășit atribuțiile postului și efectua lucrări stomatologice pe care, în mod normal, le efectuează un medic dentist”, au precizat surse judiciare.

Polițiștii fac apel la pacienții care au fost tratați în acel cabinet stomatologic să se prezinte la medic pentru examinare și analize medicale, dar şi să sesizeze poliția, având în vedere împrejurările în care au fost realizate lucrările stomatologice și riscurile pentru sănătate.


loading...