Creşte vârsta de pensionare în România. Soluţia găsită de Guvern pentru a-i convinge pe români să muncească până la 70 de ani

Ministrul Fondurilor Europene a dezvăluit ce soluţie a găsit Guvernul pentru a-i convinge pe români să muncească până la vârsta de 70 de ani.

18 feb. 2022, 12:59
Creşte vârsta de pensionare în România. Soluţia găsită de Guvern pentru a-i convinge pe români să muncească până la 70 de ani

Creşte vârsta de pensionare în România. Dan Vîlceanu a spus cum îi încurajează Guvernul pe români să muncească până la 70 de ani.

Creşte vârsta de pensionare în România. Dan Vîlceanu: Această lege este noua lege a pensiilor la care lucrează domnul Budăi

Ministrul Fondurilor Europene spune că românii care decid să muncească şi după 65 de ani vor primi pentru fiecare an lucrat puncte în plus la pensie.

„Pentru fiecare an pe care îl stai în câmpul muncii, peste 65 de ani, primești puncte în plus de pensie și atunci ai toată motivația să rămâi. Această lege este noua lege a pensiilor la care lucrează domnul Budăi.

Trebuie să te uiți la fiecare persoană, poate mai sunt persoane care nu pot să mai muncească până la 70 de ani, dar poate sunt altele care pot să muncească și își doresc să muncească până la 70 de ani. Nu trebuie să îl oprești să facă lucrul acesta și trebuie să îi dai posibilitatea să facă asta. Va avea un plus la pensie, pentru că pe fiecare an pe care îl muncește va avea o contribuție în plus la sistem și atunci când va ieși la pensie va beneficia de o pensie mai mare”, a spus Dan Vîlceanu la Antena 3.

Citeşte şi Majorare pensii 2022. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: „Nu vreau să aduc aşteptări pe care să nu le putem îndeplini”

Referitor la o nouă majorare a pensiilor, Vîlceanu a precizat că acest lucru se va întâmpla doar dacă bugetul României va permite.

„Dacă bugetul României va permite și Ministerul Finanțelor găsește resurse, noi susținem”, a mai spus ministrul.

Reamintim că şi Florin Cîţu a declarat, luni, că nu are nimic împotriva majorării pensiilor, dacă acest lucru este posibil şi sunt resurse. Liderul PNL a precizat că orice majorare de pensii sau de salarii aduce noi taxe pentru cei din sectorul privat.

”Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar. (..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a spus el liderul PNL.

Comisia Europeană a adus clarificări în legătură cu renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României privind pensiile, un subiect intens dezbătut de PSD şi PNL. Oficialii europeni au precizat că PNRR nu poate fi modificat decât în situaţii excepţionale, precum dezastre naturale de dimensiuni istorice.

Citeşte şi Recalculare pensii 2022. Cine sunt românii care vor primi bani în plus DOCUMENT