Majorare pensii 2022. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: „Nu vreau să aduc aşteptări pe care să nu le putem îndeplini”

Marius Budăi a făcut noi precizări privind o nouă majorare a pensiilor în 2022. Ministrul Muncii a dat asigurări că cei din PSD se vor lupta în continuare pentru binele românilor.

16 feb. 2022, 11:44
Majorare pensii 2022. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: „Nu vreau să aduc aşteptări pe care să nu le putem îndeplini”
Majorare pensii 2022. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari: "Nu vreau să aduc aşteptări pe care să nu le putem îndeplini"

Majorare pensii 2022. Ministrul Muncii Marius Budăi a făcut noi precizări privind o nouă majorare a pensiilor.

Majorare pensii 2022. Anunţul făcut de ministrul Muncii

„Aceste lucruri se discută în coaliție, se analizează și se anunță. De-asta suntem prezenți noi PSD la guvernare să ne batem pentru cetățenii români. Asta vom face în continuare. (…) Nu vreau să aduc așteptări pe care să nu le putem îndeplini și atunci când vom avea ceva de comunicat, vom comunica. Nu mă puneți în postura să le promit ceva bunicilor sau chiar copiilor, dacă vorbim de alocații, ceva care ulterior să nu fie adevărat”, a spus Marius Budăi la Antena 3. 

Citeşte şi Pensii 2022. Categoria de pensionari care își poate cumpăra câte două apartamente în fiecare an. Câți bani primesc acești români de la stat

Reamintim că Florin Cîţu a declarat, luni, că nu are nimic împotriva majorării pensiilor, dacă acest lucru este posibil şi sunt resurse. Liderul PNL a precizat că orice majorare de pensii sau de salarii aduce noi taxe pentru cei din sectorul privat.

”Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar. (..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a spus el liderul PNL.

Reamintim, Comisia Europeană a adus clarificări în legătură cu renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României privind pensiile, un subiect intens dezbătut de PSD şi PNL. Oficialii europeni au precizat că PNRR nu poate fi modificat decât în situaţii excepţionale, precum dezastre naturale de dimensiuni istorice.

Mai mult, o astfel de renegociere ar putea duce la pierderea unor fonduri şi la întârzierea reformelor. În schimb, Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat că nu a adus în discuţie niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în acesta, cum ar fi procentul din PIB alocat pensiilor.

Citeşte şi Pensii private 2022. Premierul Nicolae Ciucă anunţă ce se întâmplă cu Pilonul 2 şi 3 de pensii