Creştere ALOCAŢII. Ce se întâmplă cu dublarea alocaţiilor pentru copii

Copiii din România mai au de aşteptat până când li se vor dubla alocaţiile. Din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul vrea să amâne din noi creşterea alocaţiilor. 

08 apr. 2020, 15:04
Creştere ALOCAŢII. Ce se întâmplă cu dublarea alocaţiilor pentru copii

Alocaţiile pentru copii trebuiau să fie majorate încă de la 1 februarie,însă Guvernul Orban a amânat data aplicării legii până la 1 august.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernul vrea să amâne din nou dublarea alocației. O astfel de măsură luată în acest moment ar avea, spun guvernanţii, un impact semnificativ asupra bugetului statului, toate fondurile fiind folosite pentru combaterea virusului ucigaș.

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe a declarat că la momentul actual, prioritar pentru Guvernul României este ca toate finanțele de care beneficiază să fie folosite pentru a stopa criza produsă de virusul Covid-19.

De asemenea, în acest moment se așteaptă rectificarea bugetară pentru a se stabili unde și ce sume de bani trebuie să se aloce.

Premierul Ludovic Orban a declarat în urmă cu câteva zile că la momentul de față dublarea alocațiile este un non-subiect, fiind lucruri mult mai importante de rezolvat acum. 

Citeşte şi PSD, despre scandalul alocaţiilor pentru copii. „PNL să dea alocaţiile”