PSD, despre scandalul alocaţiilor pentru copii. „PNL să dea alocaţiile”

Reprezentanţii PSD cer PNL să dubleze alocaţiile pe care să dea în ce formă vor "tichete, bonuri valorice sau vouchere, dar la valoarea lor dublată". Mai mult, îi acuză pe liberali că recurg la un tertip după ce au anunţat alocarea de vouchere.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 15:40
PSD, despre scandalul alocaţiilor pentru copii. „PNL să dea alocaţiile”

„PNL spune că vrea să plătească alocațiile pentru copii cu vouchere valorice care să poată fi folosite doar la achiziția produselor destinate copiilor. Să dea alocațiile în ce formă vor! Tichete, bonuri valorice sau vouchere, dar la valoarea lor dublată, așa cum prevede legea!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii susţin că cazul în care „invocarea voucherelor este un alt tertip prin care PNL încearcă să amâne sau să diminueze dublarea alocațiilor, atunci ne vom opune categoric!”.

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat că nu a fost luată o decizie privind alocaţiile pentur copii, însă a fost analizată varianta ca acestea să fie acordate sub forma unor vouchere, care să fie utilizate numai în interesul copiilor, conform Dcnews.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, despre înlocuirea alocaţiilor cu VOUCHERE: „Părinţii nu vor folosi banii din alocaţii pe alte lucruri”