CREŞTERE PENSII. Comisia Europeană, avertisment sumbru pentru pensionari

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 18:05 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 18:05 // Sursa: romaniatv.net

Comisia Europeană avertizează România că majorarea pensiilor este un pericol pentru sustenabilitatea finanțelor publice.

Oficialii din Comisia Europeană avertizează România că cheltuielile cu majorarea pensiilor şi lipsa unui plan real de reforme pun în pericol sustenabilitatea finanţelor publice. Comisia Europeană a recomandat României să ia măsuri, în 2020 şi 2021, pentru a urma politici fiscale în linie cu recomandările Consiliului din 3 aprilie, conform cărora România ar trebui să pună capăt situaţiei actuale de deficit excesiv până cel târziu în 2022, se arată în recomandările anuale către cele 27 de state membre, denumite Semestrul European, publicate miercuri de Executivul comunitar.

Potrivit Comisiei, sustenabilitatea pe termen lung a finanţelor publice din România era deja în pericol chiar și înainte de apariţia COVID-19, ca urmare a deficitelor bugetare mari şi a creşterii semnificative a costurilor cu pensiile. Acesta crește însă odată cu aparișia pandemiei de coronavirus și cheltuielile care le implică lupta pentru combaterea temutului virus.

Comisia Europeană a apreciat că statele membre UE trebuie să îşi concentreze investiţiile pe sănătatea publică şi protejarea locurilor de muncă şi companiilor, urmând să se concentreze ulterior pe sustenabilitatea fiscală.

„În clipa de faţă, punem accentul pe investiţiile în sectorul sănătăţii publice şi pe protejarea locurilor de muncă şi a întreprinderilor.

Pe măsură ce avansăm în direcţia redresării, semestrul va fi esenţial pentru ajungerea la o abordare coordonată care să readucă economiile noastre pe calea către o creştere durabilă şi favorabilă incluziunii, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Avem nevoie, de asemenea, de reforme care să îmbunătăţească productivitatea şi mediul de afaceri. Odată ce condiţiile vor permite acest lucru, va trebui să găsim un echilibru între realizarea sustenabilităţii fiscale şi stimularea investiţiilor", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Citeşte şi Cum se depune dosarul de pensionare în starea de alertă

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Comisia Europeană crestere pensii majorare pensii pensionari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
12 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H