Creştere PENSII. Violeta Alexandru, anunţ de ultimă oră pentru pensionari

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Violeta Alexandru a făcut noi precizări cu privire la majorarea pensiilor.

25 apr. 2020, 11:46
Creştere PENSII. Violeta Alexandru, anunţ de ultimă oră pentru pensionari

„Știu sigur că în acest moment ceea ce avem acum în buget inclus, chiar la rectificarea făcută acum scurtă vreme, indică o intenție clară, o determinare clară a Guvernului de a mări pensiile așa cum am spus de fiecare dată. Nu pot să-l judec pe colegul meu pentru faptul că nu este atent la evoluția economiei și la încasări, dar din punctul meu de vedere nu există opțiunea ca pensiile să nu crească. Am convingerea că există această determinare.

Nu am în acest moment de ce să alertez populația pentru că nu s-a schimbat nimic. Banii au rămas în buget și determinarea o avem pentru ca pensiile să crească”, a spus Violeta Alexandru la România TV.

Reamintim că premierul Ludovic Orban spune că o decizie legată de aplicarea legii care prevede majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie va fi luată în urma unei evaluări a resurselor bugetare şi atunci când autorităţile vor avea „o imagine completă” a situaţiei economice.

„Suntem într-o evaluare a situaţiei economice, într-o evaluare a resurselor bugetare pe care le vom avea la dispoziţie şi în mod clar vom lua o decizie când vom avea o imagine completă, pe măsură ce ne vom apropia de momentul respectiv”, a spus Orban, joi seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Acesta a precizat că Guvernul ia în calcul mai multe variante privind surse de finanţare a economiei, de la împrumuturi la instituţii financiare internaţionale până la lansarea de titluri de stat sau accesarea de fonduri puse la dispoziţie ţărilor membre de către Uniunea Europeană.

„Când o să avem o imagine completă vom putea finaliza acest plan de relansare economică”, a adăugat primul ministru.

Citeşte şi Anunţul ministrului Muncii. Ce trebuie să facă angajaţii care sunt obligaţi să meargă la muncă, deşi sunt trecuţi în şomaj tehnic