Creşterea pensiilor. Anunţul premierului despre momentul în care pensionarii primesc bani în plus: „Cu siguranţă vom creşte pensiile”

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seara, că Guvernul are ca obiectiv creşterea pensiilor şi a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla "cu siguranţă". Şeful Executivului a vorbit şi despre creşterea alocaţiilor.

RomaniaTV.net
05 mai 2020, 05:00
Creşterea pensiilor. Anunţul premierului despre momentul în care pensionarii primesc bani în plus: „Cu siguranţă vom creşte pensiile”

Întrebat dacă pensiile vor creşte cu 40 la sută din septembrie sau dacă e în discuţie varianta unei majorări mai mici, premierul Ludovic Orban a evitat să răspundă concret.

„Vom lua toate deciziile în funcţie de evoluţia economiei şi de resursele bugetare pe care le avem la dispoziţie şi mai ales în funcţie de prognozele care se vor face, pentru că obiectivul nostru este să creştem pensiile, dar să le creştem astfel încât să le putem plăti pe toată perioada în care este necesar să plătim pensiile. Cu siguranţă, vom creşte pensiile”, a declarat Ludovic Orban.

Când vor creşte alocaţiile copiilor. Anunţul premierului

Cât despre majorarea alocaţiilor, Ludovic Orban a explicat că aşteaptă un raport referitor la starea finanţelor publice.

„După cum bine ştiţi, în conformitate cu Pactul de Stabilitate, care e transpus prin Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, după primele şase luni ale fiecărui an Ministerul Finanţelor trebuie să prezinte un raport privitor la starea economiei şi starea bugetului. În funcţie de acest raport şi în funcţie de prognozele care vor fi realizate, vom lua deciziile care se impun”, a adăugat premierul.

De asemenea, prim-ministrul Ludovic Orban a precizat, luni, că ridicarea restricţiilor după 15 mai se va face gradual. Anunţul a fost făcut după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat că starea de urgență va înceta în 14 mai și va fi înlocuită cu starea de alertă, începând cu 15 mai, când se vor redeschide saloanele de coafură, frizeriile, cabinetele stomatologice sau muzeele, urmând ca eventuale noi măsuri de relaxare să fie dispuse după două săptămâni, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.

Ludovic Orban, despre ridicarea restricţiilor după 15 mai: „Se va face gradual”