Creşterea salarială a angajaţilor Metrorex ar putea fi anulată în instanţă. Ministerul Transporturilor consideră majorarea cu 18% ilegală

Creşterea salarială de 18% din luna noiembrie a anului trecut ar putea fi suspendată de Tribunalul Bucureşti. Ministerul Transporturilor consideră această majorare ilegală.

23 iun. 2021, 09:08
Creşterea salarială a angajaţilor Metrorex ar putea fi anulată în instanţă. Ministerul Transporturilor consideră majorarea cu 18% ilegală

Creşterea salarială a angajaţilor Metrorex ar putea fi anulată în instanţă, după ce şefii companiei au înaintat o acțiune în acest sens la Tribunalul București.

Creşterea salarială a angajaţilor Metrorex ar putea fi anulată în instanţă

Șefii Metrorex cer magistraților de la Tribunalul Bucureşti să suspende de urgență, prin ordonanță președințială, aplicarea contractului colectiv de muncă negociat în toamna anului trecut prin care cei circa 5.500 de angajați au primit salarii mai mari  cu 18 % de la 1 noiembrie 2020.

Citeşte şi Lista staţiilor de metrou fără autorizaţie de incendiu. Metrorex anunţă verificări

Potrivit sindicaliştilor, primul termen se va judeca în 24 iunie.

Reamintim că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, s-a arătat indignat de faptul că în plină pandemie salariile angajaţilor Metrorex au crescut, mai ales că veniturile companiei au fost în scădere.

De asemenea, ministrul Transporturilor a declarat că instituţia nu şi-a plătit încă dările la stat, având datorii în valoare de 213 milioane de lei. Mai mult, Drulă susţine că există informaţii potrivit cărora sunt persoane angajate doar pe hârtie.

„Anul trecut Metrorex, între martie și decembrie, nu și-a plătit dările la stat. S-au strâns 213 milioane de lei, deci nu au plătit contribuțiile obligatorii, pensii, sănătate, șomaj, cinci milioane sunt penalități și în aceste condiții li s-au mărit salariile.

Avem și informații că există personal angajat doar pe hârtie, oameni care nu au trecut pe acolo niciodată sau aproape niciodată. Sunt controale, verificări pentru a-i identifica pe acești indivizi”, a declarat ministrul Transporturilor la RRA.

Cătălin Drulă anunţă restructurări la Metrorex. „Organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile”

Citeşte şi Metroul din Drumul Taberei nu are călători. Cum explică reprezentanţii Metrorex dezinteresul locuitorilor din zonă faţă de transportul subteran

Ministrul Transporturilor susţine că Metrorex a fost un „loc bun unde să te angajezi”, însă acum se lucrează la o nouă organigramă şi vor urma restructurări de posturi.

”La Metrorex se lucrează la o organigramă, din câte înţeleg, am mai spus asta, nu eu conduc Metrorexul, am găsit un director general care şi-a făcut o treabă foarte bună acolo, au un Consiliu de Administraţie profesionist cu oameni aduşi din industrie, cu experienţă şi ei lucrează la asta. Îmi spun că organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile. A fost un loc bun unde să te angajezi”, a declarat Cătălin Drulă la TVR1.

De altfel, ministrul Transporturilor a confirmat că vor exista restructurări de posturi la Metrorex.

”Răspunsul ar fi da, pentru restructurarea şi optimizarea acestor companii”, a mai precizat Cătălin Drulă.


loading...
Partenerii noștri