Pozele celei mai elegante femei din Scoţia interzise pentru că este prea slabă

Câteva imagini care o înfăţişează pe fotomodelul scoţian Amanda Hendrick (21 de ani) în bikini au fost interzise din pricina faptului că aceasta este prea slabă.

RomaniaTV.net
16 nov. 2011, 14:59

Interdicţia a venit imediat după ce Amanda Hendrick a fost declarată cea mai elegantă femeie din Scoţia, informează Daily Mail.

Decizia interzicerii fotografiilor cu fotomodelul scoţian în bikini a fost luată de Autoritatea pentru Standarde în Publicitate (ASA), din Marea Britanie, care consideră imaginile „iresponsabile din punct de vedere social”.

Autoritatea s-a sesizat după o plângere depusă de către o persoană care a văzut fotografiile pe un site de modă, deţinut de familia fostului prieten al Amandei Hendrick, Oli Sykes. Reprezentanţii site-ului au confirmat că fotografiile au fost şterse.

Autoritatea pentru Standarde în Publicitate şi-a justificat decizia: „Considerăm că modelul este foarte slab, sub greutatea admisă în acele fotografii. În timp ce nu considerăm că imaginile cu bikini pot influenţa negativ, concluzionăm că sunt iresponsabile din punct de vedere social”.

Amanda Hendrick este în prezent reprezentată de agenţia Select Model Management din Londra şi de Glasgow’s Colours. Niciuna dintre cele două agenţii nu a dorit să comenteze interdicţia ASA.