CRIMA DE LA METROU. De ce nu poate fi redusă viteza metroului la intrarea în staţie. Explicaţia Metrorex

Crima de la metrou i-a înspăimântat pe români. Mulţi se întreabă de ce nimeni nu a intervenit pentru salvarea Alinei Ciuci, cum a fost posibil ca niciun pasager de la metrou să nu fi văzut atacul. De asemenea, au fost voci care au susţinut că metrourile ar trebui să reducă viteza la intrarea în staţii. Conducerea Metrorex a explicat ce ar însemna pentru ei reducerea vitezei metroului la intrarea în staţie. 

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 07:00
CRIMA DE LA METROU. De ce nu poate fi redusă viteza metroului la intrarea în staţie. Explicaţia Metrorex

„În data de 12 decembrie ne-am confruntat cu un act de agresiune fizică a unei persoane împotriva altei persoane ce s-a desfăşurat într-un interval de câteva secunde înainte de sosirea trenului în staţie.

Citeşte şi: Imagini şocante cu tentativa de crimă de la Costin Georgian. Tânără de 20 de ani a avut zile VIDEO ŞOCANT

Obiectul principal de activitate al Metrorex este transportul public cu metroul. În cadrul acestei activităţi nu au fost puse în pericol în niciun moment viaţa şi securitatea călătorilor.

Pentru menţinerea siguranţei circulaţiei trenurilor de metrou, societatea funcţionează în baza unor proceduri specifice şi sub stricta reglementare şi autorizare din partea autorităţilor feroviare din domeniu.

Metrorex, ȋn calitatea sa de operator de transport public de călători are angajate servicii specializate de pază, al căror obiect de activitate ȋl reprezintă protejarea bunurilor şi valorilor din staţiile şi trenurile de metrou. Facem precizarea că aspectele care ţin de ordinea publică ȋn spaţiile publice din metrou sunt asigurate de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie pentru Transport Public – Serviciul de Poliţie Metrou, structura de specialitate care coordonează, îndrumă, evaluează şi controlează activităţile specifice pentru menţinerea ordinii publice în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor şi faptelor contravenţionale din competenţă.

Cu toate acestea Metrorex a luat şi ia în permanenţă măsuri suplimentare pentru a oferi călătorilor condiţii optime de transport şi are în plan proiecte care vizează îmbunătăţirea acestor servicii.

Metrorex va da tot concursul structurilor abilitate ale statului responsabile cu asigurarea protecţiei publice şi va colabora cu acestea pentru a găsi cele mai potrivite soluţii pentru creşterea nivelului de siguranţă a călătorilor în spaţiile publice ale staţiilor de metrou.

Cu privire la micşorarea vitezei de intrare la peron a trenurilor de metrou menţionăm că aceasta este impusă de sistem tinând cont și de următoarele criterii: siguranța călătorului, distanță de frânare, intervale de circulație. În cazul utilizării unei viteze reduse la peron s-ar crea intervale mai mari de succedare între trenuri, ceea ce ar produce disconfort publicului călător și, mai grav, ar duce la mai multe situații de supraaglomerare în stații. Precizăm că distanţa de frânare este direct proporţională cu masa inerțială a trenului de metrou care este foarte mare, ceea ce implică o distanță de frânare mai mare”, precizează Ion Constantinescu, director general al Metrorex, într-un comunicat de presă.

O tânără de 25 de ani a fost împinsă în faţa metrolui, la staţia Dristor de către o altă femeie. Victima a murit pe loc, iar atacatoarea a plecat de la faţa locului ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

 

Anterior, criminala înceracse să ucidă, în acelaşi mod, o altă tânără în staţia de metrou Costin Georgian. Câteva ore mai târziu, principala suspectă a fost prinsă în zona Unirii din centrul Captialei. Miercuri, pe numele criminalei a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magdalena Şerban a fost dusă iniţial la arestul central, dar pentru că s-a simţit rău a fost mutată la Spitalul Penitenciar Jilava.