CRIMĂ fără precedent: PREOT din Focşani, ÎNJUNGHIAT MORTAL în biserică VIDEO

Un preot din Focşani a fost înjunghiat, sâmbătă, de un individ în biserica din centrul oraşului. Sub pretextul că vrea lămuriri despre nişte versete din Biblie, bărbatul a intrat în biserică, s-a apropiat de preot, a scos cuţitul şi l-a înjunghiat în inimă. Preotul a intrat în stop cardio-respirator, iar după aproximativ 50 de minute de resuscitare, acesta a decedat. Agresorul a fugit de la locul crimei.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 08:03
CRIMĂ fără precedent: PREOT din Focşani, ÎNJUNGHIAT MORTAL în biserică VIDEO

Preotul Tudor Marin, în vârstă de 65 de ani, de la biserica „Sfântul Ioan Botezatorul”, situată în Piaţa Unirii din Focşani, a fost înjunghiat mortal, sâmbătă dimineaţă, de o persoană necunoscută. După ce a fost înjunghiat, preotul a mai avut puterea să iasă din biserică pentru a cere ajutor. Imediat, o ambulanţă a ajuns la faţa locului.

După ce a terminat slujba, în biserică a intrat un tânăr îmbrăcat în negru. Sub pretextul că vrea nişte lămuriri despre câteva versete din Biblie, s-a apropiat de preot şi l-a înjunghiat. Probabil că atacatorul este un alienat mintal„, a declarat protoiereul din Focşani, Nicolae Cobzarul.

Medicii au confirmat după aproximativ 50 de minute de la atac că preotul a decedat.

„În jurul orei 11.40, părintele a decedat. Din păcate, aceasta nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost resuscitat aproximativ 50 de minute. Preotul era în stop cardio-respirator atunci când am ajuns la biserică. Prezenta o plagă înjunghiată în zona inimii. Se pare că i-a fost secţionat cordul. Trupul neînsufleţit a fost dus la IML pentru a se stabili exact cauza morţii”, a declarat la România TV, Vitalie Beţişor, medic de la Ambulanţa Vrancea.

Imediat după comiterea faptei, agresorul a fugit.

O echipă de criminalişti şi procurori de la Parchetul Tribunalului Vrancea face cercetarea la faţa locului asasinatului. Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că şeful Poliţei Române, Petre Tobă, a dispus ca ofiţerii de la Serviciul Omoruri să meargă de urgenţă în Focşani pentru a participa la ancheta legată de uciderea preotului Tudor Marin.

„Ne preocupă să descoperim autorul crimei. Este un individ care din punct de vedere psihic nu este normal. Este un habotnic, deviat din punct de vedere religios. Atacatorul l-a lovit pe preot mai întâi la cap, apoi l-a înjunghiat în inimă. Părintele nu avea niciun duşman”, a declarat procurorul Gheorghe Mihăilă.

Cuţitul cu care l-a atacat pe preot a fost recuperat de criminalişti. Pe de arma crimei urmează să prevaleze probe ADN.

„Echipa de poliţie, coordonată de un procuror, încearcă să-l identifice pe făptaş. Se pare că atacatorul este un bărbat de peste 30 de ani şi că are probleme psihice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

Soţia şi fiica preotului, dar şi sindicalistul Vasile Marica, ginerele părintelui, au ajuns la faţa locului. Soţia preotului a fost luată cu ambulanţa după ce i s-a făcut rău.

„Eu şi întreaga comunitate din Focşani suntem în stare de şoc. Concluzia este una singură: un nebun aflat în libertate, care trebuie găsit cu orice preţ. Sper ca în curând atacatorul să fie găsit”, a declarat la România TV Marian Oprişan, preşedinte CJ Vrancea.

În biserică, în momentul atacului, se mai afla doar femeia care vinde lumânări.

Preotul Tudor Marin este unul dintre cei mai apreciat preoţi din Focşani, atât de enoriaşi, cât şi de preoţi. Zeci de credincioşi s-au adunat în faţa bisericii unde a avut loc crima pentru a-şi plânge parohul. Enoriaşii spun că atacatorul ar fi sectant.

„Această ipoteză este alimentată de pretextul cu care acest criminal s-a apropiat de preot. Bărbatul a intrat în biserică ca să-i ceară explicaţii privind anumite texte din Sfânta Scriptură. Acesta este un comportament specific sectanţilor, care cer lămuriri despre diferite texte. Indiferent de ce vor spune psihiatrii, este clar că atacatorul a avut discernământ. Şi-a făcut un plan cum să acţioneze şi şi-a ales unul dintre cel mai reprezentant preot din comunitate. Mesajul atacatorului este foarte clar: lovindul-l în inimă pe preot, a lovit în inima comunităţii, preotul era simbolul comunităţii. Problema este că ceea ce se întâmplă la Focşani este o consecinţă a unei campanii de demonizare a bisericii”, a declarat la România TV preotul George Istodor.