Detalii şocante în cazul crimei din Iaşi: Femeia a fost îngropată de vie pe câmp de către concubin şi de fiul ei

Femeia de 33 de ani îngropată pe câmp, în a doua zi de Crăciun într-o comună de lângă Hârlău, judeţul Iaşi, de către bărbatul cu care avea trei copii, şi de către unul dintre fiii lor, minor, a murit asfixiată cu pământ. Aceasta era vie în momentul în care cei doi au dus-o pe un ogor arat din apropiere şi au îngropat-o. Mai mult, pentru a nu fi găsită la lucrările agricole de primăvară sau altele viitoare, cei doi au săpat o groapă adâncă aproape 1.2 metri, potrivit ziaruldeiasi.ro.

RomaniaTV.net
05 ian. 2018, 11:53
Detalii şocante în cazul crimei din Iaşi: Femeia a fost îngropată de vie pe câmp de către concubin şi de fiul ei

Petronela Viciriuc, femeia de 33 de ani din comuna Scobinţi care a fost îngropată pe câmp, ar fi fost încă vie atunci când a fost acoperită de pământ. Informaţia a fost oferită anchetatorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal de către medicii legişti care au efectuat necropsia victimei şi care au concluzionat drept cauză a decesului nu loviturile, ce puteau fi sau nu cauzatoare de moarte, ci asfixia în pământ, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Cercetările Parchetului îl vizează şi pe fiul minor al victimei, care are calitate de suspect în dosar după ce şi-a ajutat tatăl să o îngroape pe mamă. Anchetatorii vor să afle în ce măsură a fost acesta constrâns să comită fapta şi dacă poate răspunde penal, el având 17 ani.

Potrivit propunerii de arestare preventivă, Petronela Viciriuc şi Ioan Manolea (49 de ani) trăiau în concubinaj de peste 10 ani într-un imobil din comuna Scobinţi, alături de trei copii minori. Amândoi lucrau cu ziua şi obişnuiau să bea destul de des. De asemenea, pe fondul consumului exagerat de alcool, Manolea obişnuia să-şi bată concubina. 

Ioan Manolea le-a povestit procurorilor că a doua zi de Crăciun au consumat amândoi mai mulţi litri de vin. Seara, au mers amândoi acasă la un unchiu al bărbatului, unde au stat până la ora 20 şi au continuat să bea, apoi au plecat acasă.

„Pe drum, după cum a declarat inculpatul Manolea Ioan, victima Viciriuc Petronela ar fi căzut pe partea stângă a corpului. Iritat de faptul că victima, în cădere, s-a desprins brusc de braţul lui, ceea l-a determinat să se dezechilibreze, inculpatul i-a aplicat acesteia 2-3 lovituri cu piciorul în spate, şi încă o lovitură de picior în şezut”, se arată în propunerea de arestare.

Bărbatul a mai spus că, ulterior acelui incident, ar fi încercat să o ajute pe concubina sa să meargă pe drum, însă aceasta a mai căzut de câteva ori.

„Concubina a încercat din nou să se ridice, dar ar fi căzut pe partea stângă, moment în care ar fi lovit-o cu ambele picioare, de vreo 5-6 ori, posibil de mai multe ori, la nivelul coastelor, la nivelul picioarelor, posibil şi la nivelul bazinului. În timp ce victima era căzută pe mijlocul drumului, a apărut un autoturism în care se aflau două persoane, pe care nu le-a recunoscut, şi, la solicitarea uneia dintre acestea, a tras-o pe concubina sa la o margine de drum, pentru a permite deplasarea acelui vehicul”, se mai arată în propunerea de arestare.

Cei doi concubini au stat în acel loc până după miezul nopţii, apoi Manolea a mers acasă şi i-a cerut ajutorul fiului femeii ca să o aducă acasă pe Petronela Viciriuc, pentru că aceasta e beată şi doarme pe marginea drumului. Când au ajuns la locul în care o lăsase pe femei au observat că acesta avea sânge la nivelul feţei, moment în care Manolea a vrut să sune la 112. S-a răzgândit însă când a văzut că victima avea leziuni la nivelul feselor, temându-se că ar putea fi acuzat pentru asta.

„În continuare, inculpatul a apreciat că victima nu mai respira şi i-a cerut fiului minor să îl ajute să transporte victima pe un teren arat, unde să o îngroape”, se mai arată în propunerea de arestare.

Bărbatul a luat femeia de mâini, iar fiul acestuia de picioare, ducând-o pe un teren situat la aproximativ 200 de metri de locuinţă. Cei doi au săpat o groapă de peste 1,20 de metri, în care au băgat-o pe femeie, care se afla cel mai probabil în comă, potrivit legiştilor. Cei doi s-au întors ulterior acasă şi s-au culcat. A doua zi, tatăl le-a spus celor două minore că mama lor a plecat de acasă. Câteva zile mai târziu, minorul i-a povestit unui prieten ce a făcut, vestea ajungând ulterior şi la poliţişti. Pe 1 ianuarie, oamenii legii au descoperit trupul îngropat al femeii, în locul indicat cu aproximaţie de băiat.

După descoperirea cadavrului, Manolea Ioan a recunoscut că a îngropat-o pe femeie, fiind convins că aceasta murise. La audieri, fiul femei a recunoscut că l-a ajutat pe Manolea să sape groapa şi să o îngroape.