Crimă în stil mafiot în Bacău. Un fost hacker a fost împuşcat mortal

Un tânăr de doar 21 de ani a fost găsit mort pe o stradă din Bacau. Victima, un fost hacker, a fost împuşcată de mai multe ori în cap. Din spusele martorilor, în zonă s-ar fi auzit patru împuşcături.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 06:03

Strada Alecu Russo din Bacău a fost împânzită de poliţişti şi de luptători ai trupelor speciale, după ce un tânăr de 21 de ani a fost împuşcat mortal, scrie Deşteptarea.

Din primele informaţii, victima este Iulian Cezar Oancea (foto), un fost hacker, condamnat în 2015 la cinci ani de închisoare pentru infracţiuni informatice.

Pe când avea doar 15 ani, el a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, în 2014, fiind acuzat de acces fără drept, la un sistem informatic prin încalcarea măsurilor de securitate, fraudă informatică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. În rechizitoriu se spune că, în perioada aprilie-august 2013, băiatul de 14 ani a folosit fără drept datele de identificare ale cardurilor bancare ale mai multor persoane din țară, dar și din străinătate și a folosit date fictive pentru a face comenzi pe mai multe site-uri de unde a cumpărat o serie de bunuri și produse.

Iulian Cezar Oancea a fost trimis în judecată pentru fraude informatice de proporţii, furând peste 100.000 de euro, notează dialogonline.ro.

Cazul a fost preluat pentru cercetari de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.