Crimă între italieni, în Deva. Un tânăr şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuţit

Crimă între italieni, în România. Un cetăţean italian stabilit de mai multă vreme în localitatea Sântandrei, judeţul Hunedoara, a fost ucis de fiul său, venit de câteva luni din Peninsulă, informează România TV.

RomaniaTV.net
25 aug. 2012, 08:08
Crimă între italieni, în Deva. Un tânăr şi-a ucis tatăl cu mai multe lovituri de cuţit

Tragedia s-a produs, sâmbătă dimineaţă, în localitatea Sântandrei. Tânărul de 24 de ani a intrat în locuinţa tatălui său şi l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori cu un cuţit. În locuinţă se aflau în acel moment şi concubina bărbatului şi fiica acestora în vârstă de 5 ani.

Femeia a alertat poliţia, iar oamenii legii l-au prins în localitate pe tânărul de 24 de ani. Acesta şi-a recunoscut fapta, însă nu a declarat ce anume l-a determinat să îşi ucidă tatăl.

„Din primele verificări s-a stabilit că între agresor şi tatăl acestuia, Gianfranco M., a avut loc o altercaţie pe fondul unor neînţelegeri familiale mai vechi. Tânărul se afla în vizită la tatăl său, om de afaceri, şi a pătruns, folosind o scară, în balconul situat la etajul întâi al imobilului, unde se afla tatăl său, concubina acestuia şi fiica celor doi, după care i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i leziuni incompatibile cu viaţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, Bogdan Niţu, citat de Mediafax.

Tânărul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara cu propunere pentru arestare preventivă pentru omor calificat, infracţiune pentru care riscă 25 de ani de închisoare.

De asemenea, tânărul va fi supus unei expertize pshiatrice, pentru a se stabili dacă avea sau nu discernământ în momentul comiterii crimei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Adina Velescu, tânărul italian a recunoscut că şi-a înjunghiat tatăl, urmând să fie prezentat instanţei, duminică, cu propunere de arestare preventivă.

Adina Velescu a afirmat, însă, că declaraţiile tânărului sunt contradictorii, colaborarea acestuia cu anchetatori decurgând greu.

Potrivit sursei citate, procurorii iau în calcul mai multe ipoteze: fie tânărul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor stupefiante, fie are probleme psihice. Velescu a afirmat că nu este exclus ca italianul să şi disimuleze deviaţiile comportamentale tocmai pentru a scăpa de pedeapsă, motiv pentru care va fi supus unei expertize psihiatrice.