Crimă organizată, dirijată din penitenciar. Poliţia şi procurorii, pe urmele suspecţilor

Procurorii DIICOT şi poliţia au organizat, joi dimineaţă, o acţiune de amploare pentru destructurarea unei reţele de crimă organizată care a înşelat cel puţin 100 de persoane şi ai căror membri se află, în parte, închişi în penitenciare de pe teritoriul României.

RomaniaTV.net
23 feb. 2012, 05:45
Crimă organizată, dirijată din penitenciar. Poliţia şi procurorii, pe urmele suspecţilor

Cei 33 de membri ai reţelei, dintre care 10 sunt închişi pentru infracţiuni grave, chiar şi omoruri, profitau de naivitatea românilor, anunţându-i la telefon că ar fi câştigat premii importante în bani sau autoturisme de lux şi solicitându-le să depună în diverse conturi sume de bani reprezentând garanţii înainte de ridicarea premiilor.

Escrocii susţineau chiar că sunt reprezentanţi ai unor televiziuni care organizează concursuri. Prejudiciul creat se ridică la cel puţin 2 miliarde de lei, iar numărul victimelor este de cel puţin 100.

Purtătorul de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan, a declarat, la România TV, că victimele ar fi din 26 de judeţe.

Oamenii erau anunţaţi că au câştigat premii imporante în bani sau autoturisme de lux, cel care suna stătea la telefon cu persoana până când aceasta depunea într-un cont sume importante de bani, apoi alţii retrăgeau sumele şi banii ajungeau, în parte, în penitenciare„, a explicat Ciocan metoda prin care se făceau înşelăciunile.

Reprezentantul IGPR a menţionat că cercetările se desfăşoară în prezent în şapte judeţe, dar acestea se vor extinde, existând posibilitatea ca numărul membrilor reţelei şi cel al victimelor escrocheriilor să fie mult mai mare.

Atragem atenţia că este vorba despre o infracţiune de înşelăciune, oamenii nu tebuie să creadă asemenea lucruri, să fie atenţi şi să sesizeze poliţia„, a precizat Christian Ciocan.

Acţiunea coordonată de procurorii DIICOT se desfăşoară în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, efectuându-se verificări privind felul în care au ajuns telefoanele mobile în penitenciare şi existenţa unei eventuale complicităţi cu personalul din închisori.