Restricţii Covid. Masca ar putea redeveni obligatorie în spaţiile deschise aglomerate

Prefectul Mihai Cătălin Văsîi a spus că trendul crescător la nivel naţional nu poate ocoli judeţul Braşov.

06 sept. 2021, 23:21
Restricţii Covid. Masca ar putea redeveni obligatorie în spaţiile deschise aglomerate

Restricţii Covid. „Specialiştii ne spun că de la jumătatea acestei luni creşterea cazurilor de COVID-19 în România va urma o curbă abruptă, dar care nu va fi una prelungită. În ceea ce priveşte vaccinarea, chiar dacă ne situăm în top 5 judeţe, nu suntem la nivelul pe care ni-l dorim, în pofida campaniilor şi evenimentelor de vaccinare locale (maratoane, caravane ş.a.) pe care le-am organizat. Există foarte multă reticenţă, mai ales în mediul rural, există şi multă dezinformare pe această temă. Evident, noi nu depunem armele, ci vom continua campania de vaccinare şi în cele 13 centre de vaccinare deschise în judeţ, şi în cabinetele medicilor de familie, şi la agenţii economici care solicită vaccinarea angajaţilor, precum şi în cadrul unor evenimente. Vaccinarea este, alături, bineînţeles, de respectarea măsurilor de protecţie sanitară, cea mai eficientă cale de a opri răspândirea virusului”, a spus prefectul Braşovului.

Restricţiile ar putea reveni din toamnă din cauza tulpinii delta. Avertismentul lui Răzvan Cherecheș: „Am văzut doar declarații triumfaliste de relaxare și niciun plan pentru valul 4”
Restricţii Covid. Întrebat despre eventualitatea reintroducerii unor restricţii, prefectul Mihai Cătălin Văsii a spus că va propune actualizarea zonelor aglomerate unde masca să fie obligatorie.

„Vom lua măsuri care să ducă la îmbunătăţirea situaţiei, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia. În această săptămână voi propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă actualizarea zonelor cu potenţial de aglomerare din localităţile judeţului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, zone în care purtarea măştii de protecţie este obligatorie şi, de asemenea, reinstituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităţilor de învăţământ, dat fiind că începe şcoala. Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o şedinţă cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi Poliţiei Locale, pentru a reitera necesitatea unor acţiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecţie sanitară”, a mai spus prefectul Vasîi.

Restricţii în alte două localităţi din cauza creşterii incidenţei COVID-19. Nunţile şi botezurile, interzise