Criminal periculos, liber din cauza neglijenţei procurorului de caz

Gafă uriașă în justiția din România! Un criminal periculos din Giurgiu se plimbă de o lună liber pe străzi din cauza neglijenței procurorului de caz! Aurelian Filip a uitat să ceară în termenul legal prelungirea arestului preventiv pentru Ionel Dănăcică, bărbatul care și-a ucis soția din gelozie cu 15 lovituri de cuțit.

03 mai 2022, 09:46
Criminal periculos, liber din cauza neglijenţei procurorului de caz

Procurorul Aurelian Filip este anchetat de şefi după ce „a uitat” să ceară arestarea preventivă a unui bărbat care şi-a ucis soţia cu 15 lovituri de cuţit, potrivit România TV.

Crima a fost comisă în urmă cu trei luni într-un bloc din Giurgiu. Olguța Zorilă a fost tăiată cu cuțitul de bucătărie de soțul gelos, care a fugit apoi de la locul crimei. Ionel Dănăcică a fost prins o oră mai târziu, reținut și apoi arestat. Cumnata victimei a asistat la carnagiu.

Citeşte şi: Noi detalii în cazul soţilor găsiţi morţi într-un apartament din Bucureşti

„M-am dus cu cumnata mea la apartament la ea, la fostul soț, a sunat-o de mai multe ori, i-a spus că poate să vină să-și ia hainele… Am urcat în apartament, a început să o agreseze verbal și a fugit după un cuțit la bucătărie. A omorât-o și după aia a venit cu cuțitul și spre mine! Și el acum este în libertate. (…) 18 lovituri de cuțit am înțeles că i-a dat!
– Da… În raport scrie 15”, susţine cumnatul victimei.

După doar două luni de la crimă, asasinul a fost pus în libertate din cauza neglijenței procurorului Aurelian Filip, cel care a instrumentat dosarul. Deși trebuia să ceară prelungirea arestării preventive în termen de 5 zile, a făcut-o abia într-a șasea. Astfel, în lipsa cererii de la Parchet, judecătorii l-au eliberat pe ucigaș.

Ionel Dănăcică stă chiar în casa în care şi-a ucis iubita, în cartierul Tineretului.

Rudele femeii măcelărite cu sălbăticie au fost șocate să afle că ucigașul e liber. Femeia care a asistata la crimă, fiind singura martoră din dosar, se așteaptă la ce e mai rău.

„El și-a recunoscut fapta, când a ieșit afară și-a sunat prietenii și le-a spus că el a avut bani și a dat mită într-o parte și-n alta! Eu sincer, una, când ies pe stradă mă uit mereu cu teamă-n stânga și-n dreapta ca să nu dau ochii cu el! Mă gândesc că sunt singura martoră care a mai rămas! Îmi este frică! Pentru că dacă a făcut-o o dată, o poate face și a doua oară și a treia oară.”, spune femeia.

Citeşte şi: Dezastru în Brașov! Peste 50 de mașini parcate au fost distruse de un bărbat aflat sub influența alcoolului

Întrucât dosarul a plecat de la Parchet și a ajuns pe masa judecătorilor, Dănăcică nu mai poate fi arestat decât la capătul procesului care poate dura luni sau chiar ani! Andreea Albu, prim-procuror la Tribunalul Giurgiu, a spus pentru România TV că Aurelian Filip riscă excluderea din magistratură la finalul anchetei Parchetului General.

Nu doar prezentul, ci și trecutul procurorului este unul penal. Pe vremea când era procuror DIICOT, el și-a petrecut revelionul în 2005 în Elveția, alături de un traficant pe care îl cerceta.