Criminala de la Medicină vrea în libertate pentru că nu i se asigură medicaţia în detenţie

Fosta studentă Carmen Bejan, condamnată pentru că a ucis şi tranşat un bărbat din Timişoara, a susţinut, luni, în faţa judecătorilor arădeni, că în detenţie nu îi este asigurată medicaţia necesară pe timpul sarcinii, acesta fiind unul dintre motivele pentru care vrea să nască în libertate.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 08:39
Criminala de la Medicină vrea în libertate pentru că nu i se asigură medicaţia în detenţie

Carmen Bejan s-a prezentat, luni, însoţită de avocat, la termenul procesului în care solicită Tribunalului Arad întreruperea pedepsei pe timpul sarcinii şi un an după naştere, transmite Mediafax.

Condamnata era îmbrăcată cu o geacă din fâş roşu care acoperea sarcina de aproximativ cinci luni şi nu a dorit să vorbească cu jurnaliştii.

Avocata acesteia, Luminiţa Stănoiu, i-a spus judecătorului că Bejan nu primeşte medicaţia necesară în penitenciar şi că este nevoită să şi-o cumpere, acesta fiind unul dintre motivele pentru care tânăra cere întreruperea pedepsei pe timpul sarcinii şi un an după naştere.

„Cerem ceea ce legea prevede. Nu primeşte medicaţia în penitenciar, o cumpără, o costă până la 200 de lei pe lună, orice femeie însărcinată ştie asta. Copilul nu este vinovat de nimic, este dreptul copilului la viaţă şi la o viaţă normală”, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, avocata Luminiţa Stănoiu.

Judecătorul a decis amânarea cauzei pentru data de 30 ianuarie, pentru că cererea condamnatei nu este însoţită şi de o expertiză medico-legală care să stabilească starea de graviditate.

„S-a depus la dosar o dovadă de la medic că este însărcinată, dar în astfel de cazuri este obligatorie şi efectuarea unei expertize medico-legale”, a afirmat avocata condamnatei.

Despre tatăl copilului, familia fostei studente declara că nu îl cunoaşte, dar că a aflat de la Carmen că este un deţinut pe care îl iubeşte