Criminala de la metrou, închisoare pe viaţă. Ce spun judecătorii în motivare

Publicat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 14:44 // Actualizat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 14:44 // Sursa: romaniatv.net

Criminala de la metrou s-a prefăcut că îşi regretă faptele, susţin în motivare judecătorii care au condamnat-o. Potrivit acestora, Magdalena Şerban a avut capacitatea psihică de apreciere a faptelor sale şi a avut intenţie în momentul comiterii faptelor.

Magistrații Tribunalului București au motivat condamnarea la închisoare pe viață a Magdalenei Şerban, femeia care a ucis o tânără după ce a împins-o în fața metroului, acum un an. Conform magistraților Tribunalului București, Magdalenei Şerban a comis crima cu intenție, fiind conștientă de ceea ce face, iar regretele acesteia sunt de fațadă. „Reintegrarea socială și reeducarea sunt practic nule” au constatat aceștia.

Judecătorii mai spun că femeia a avut, în cursul urmăririi penale, o atitudine oscilantă, iar în faza de judecată a recunoscut că a ucis o tânără şi a încercat să o omoare pe alta.

Reprezentanții Tribunalului București au considerat că condamnarea femeii la închisoare pe viață este o decizie nu numai justificată, „dar și necesară pentru protecția membrilor comunității, întrucât fapta comisă de această este de o gravitate extremă”. Mai ales că femeia mai încercase anterior să omoare o tânără în același mod, dar aceasta s-a apărat și nu s-a lăsat împinsă pe șine.

Fapta săvârșită de Magdalena Șerban este extrem de gravă, făcându-se vinovată de infracțiunea de omor calificat. În cazul femeii, instanța a apreciat că unică pedeapsă care corespunde funcțiilor preventivă și punitivă ale acesteia este detențiunea pe viață. Aceasta a avut discernământ și a fost deplin conștientă când a comis crima, au concluzionat judecătorii.

„În cazul inculpatei Șerban Magdalena, care cu discernământ comite o faptă abominabilă, după ce în aceeași zi, în aceleași circumstanțe, împotriva unui subiect pasiv asemănător a mai săvârșit o altă faptă de același gen, în formă tentată, fără a regreta cele comise, șansele de a se obține reintegrarea socială și reeducarea sunt practic nule, fiind un pericol pentru semenii săi. Necesitatea aplicării unei astfel de pedepse rezultă și din impactul social pe care faptele săvârșite de inculpată l-au avut la nivelul comunității, impact de care inculpata a fost pe deplin conștientă”, au declarat reprezentanții Tribunalul București.

Magdalena Șerban a luat viața unei tinere pe care nu o cunoștea și cu care nu se mai intersectase vreodată, aruncând-o în fața metroului, cu mai puțin de două săptămâni până la Crăciunul din 2017. Când fata s-a agățat disperată cu mâinile de marginea peronului, criminala i-a dat cu piciorul în față. Sfârșitul tinerei a venit în mai puțin de 2 secunde, iar scena oribilă a fost surprinsă de camerele de supraveghere din stația Dristor. Imagini care au făcut înconjurul lumii și care au șocat Europa.„Nu am fost curioasă ce s-a întâmplat cu victima pentru că am mers să-mi cumpăr pantalon” a afirmat Magdalena Serban, în fața magistraților, când a fost întrebată ce a făcut după ce a împins-o pe tânără în fața metroului.

În cele două declaraţii, Magdalena Şerban a oferit versiuni diferite despre ceea ce s-a întâmplat. Criminala a fost condamnată la închisoare pe viaţă.

Decizia nu este însă definitivă, dar aceasta rămână în continuare în arest preventiv.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7228
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H