Criminala din Mangalia ar putea primi o pedeapsă redusă! Procesul Loredanei Atănăsoaie a început: ”Am visat-o că mă lua în brațe”

Tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia, fără nicio remușcare, ar putea primi o pedeapsă redusă! Astăzi, 26 martie, a început procesul pentru dreptatea adolescentei Elena Alina.

26 mart. 2024, 21:13

Tânăra care şi-a ucis cea mai bună prietenă în Mangalia, fără nicio remușcare, ar putea primi o pedeapsă redusă! Astăzi, 26 martie, a început procesul pentru dreptate.

Citește și Noi detalii despre tânăra criminală din Mangalia. Ce a făcut Loredana în noaptea când și-a ucis prietena. Riscă până la 20 de ani de închisoare

Loredana Atănăsoaie, tânăra acuzată de crimă din Mangalia, ar putea primi o pedeapsă redusă în urma procesului care a început astăzi, 26 martie 2024.

Procurorul a evidențiat în instanță cruzimea faptei, susținând că acuzata și-a dorit să se răzbune și ar fi putut evita tragedia.

În sala de judecată, mama și mătușa victimei au venit din Vaslui pentru a asista la proces, ținând o poză a fiicei lor în brațe.

„Am visat-o. Am visat-o că m-a luat la brațe. M-a luat în braţe”, a spus mama victimei.

„Nu se face dreptate! Cât să ne mai luptăm? Bani cheltuiţi pe drumuri. Noi împrumutăm ca să venim aici aşa pentru dreptatea la fata asta că ne-a băgat-o în pământ. Un copil nevinovat! Nu a fost vinovat copilul ăsta cu nimic. Pentru ce nu se face dreptate? Vrem dreptate, vrem dreptate! Atât!”, a declarat mătușa victimei.

Tânăra în vârstă de 18 ani și-a recunoscut faptele și a solicitat procedura simplificată, ceea ce ar putea duce la o reducere a pedepsei cu o treime.

Cu toate acestea, mama și mătușa victimei au cerut o schimbare în încadrarea juridică a crimei, din omor în omor calificat prin cruzime și interes material, susținute de procuror.

Astfel, chiar dacă cererea familiei a fost respinsă de instanță, care va emite verdictul pe data de 10 aprilie a acestui an, acest caz a stârnit emoții puternice în rândul publicului și a ridicat întrebări cu privire la justiția în astfel de cazuri.

Mama Alinei Elena, tânăra omorâtă de cea mai bună prietenă, a solicitat schimbarea încadrării juridice pentru Loredana Atănăsoaie, potrivit ProTV.

Mama fetei omorâte cere 100.000 de euro daune morale

Adrian Cuculis, avocatul implicat în acest caz, a spus că dosarul a fost înaintat instanței, iar la prima ședință de judecată, cererea va fi examinată.

De asemenea, mama victimei a optat pentru solicitarea unor daune morale în cuantum de 100.000 de euro.

„Mama fetei omorâte de colega ei de cameră și care mai apoi i-a aruncat trupul sub o bancă din parc în Mangalia, solicită schimbarea încadrării juridice în omor calificat prin cruzimi și interes material.

Așa cum au reținut procurori în rechizitoriu imediat după ce a săvârșit fapta inculpata i-a sustras două carduri victimei decedate și ar retras banii de pe ele.

Citește și Loredana, adolescenta care și-a ucis prietena la Mangalia, expertizată psihiatric. A fost adusă în fața specialiștilor de la Spitalul de Psihiatrie de la Palazu Mare

Mai mult decât atât, se pare că din declarația dată de inculpată, victima înjunghiată în gât a încercat mai multe minute să se apere, iar inculpata a continuat fie să o reducă la tăcere fie să o înjunghie în continuare în alte locuri.

Dosarul este deja trimis în instanță, iar la primul termen de judecată se va lua în discuție această cerere. De asemenea, mama fetei decedate solicită daune morale de 100 de mii de euro”, a declarat avocatul pentru SpyNews.ro.