Criminalul australian extremist vrea să se apere singur în instanţă

Extremistul australian Brenton Tarrant, inculpat pentru atacurile comise vineri la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch şi soldate cu 50 de morţi, intenţionează să se apere singur şi pare a fi o persoană ''raţională'', a declarat luni, pentru AFP, avocatul său din oficiu.

18 mart. 2019, 08:24
Criminalul australian extremist vrea să se apere singur în instanţă

„El doreşte să-şi asigure propria apărare în această anchetă”, a declarat avocatul Richard Peters, care iniţial l-a asistat pe Tarrant, inculpat sâmbătă pentru omucidere.

Brenton Tarrant, 28 de ani, fascist şi rasist autoproclamat, a crescut la Grafton, dar a călătorit foarte mult în străinătate în ultimii zece ani. De câţiva ani, locuia în Noua Zeelandă, la Dunedin, la 300 de kilometri sud-vest de Christchurch. Luni, ministrul australian de interne, Peter Dutton, a declarat că suspectul a petrecut numai 45 de zile în Australia în ultimii trei ani şi nu figura pe nicio listă de supraveghere antiteroristă, informează Agerpres.

Brenton Tarrant a compărut sâmbătă în faţa instanţei, care l-a acuzat de crimă. Militantul de extremă dreapta a ascultat impasibil acuzaţiile ce i-au fost aduse şi nu a solicitat să fie eliberat pe cauţiune, rămânând în închisoare până la următoarea înfăţişare, prevăzută pentru data de 5 aprilie.


loading...