Tânărul care şi-a omorât părinţii cu ciocanul era fan Hitler şi Stalin. Mărturia CUTREMURĂTOARE

Gabriel Vittorio Băţ a mărturisit în faţa instanţei de ce şi-a ucis ambii părinţi, cu mai multe lovituri de ciocan. Deveanul spune că a fost traumatizat întreaga viaţă de comportamentul "diabolic" al tatălui său.

08 mai 2014, 09:35
Tânărul care şi-a omorât părinţii cu ciocanul era fan Hitler şi Stalin. Mărturia CUTREMURĂTOARE

Gabriel Vittorio Băţ (57 de ani) a depus mărturie în faţa instanţei Tribunalului Hunedoara despre cele două crime comise în seara de 26 decembrie 2013, scrie zhd.ro. El şi-a ucis ambii părinţi, cu vârste de 85 de ani, într-un acces de furie. A lăsat apoi timp de două zile cadavrele să zacă în camera lui din apartamentul în care cei trei locuiau, în Deva, iar la un moment dat, a vrut să ascundă trupurile celor doi în garajul tatălui său.

Citeşte şi Detalii MACABRE în cazul bărbatului care şi-a omorât părinţii cu lovituri de ciocan chiar în ziua de CRĂCIUN

Gabriel Vittorio Băţ le-a mărturisit anchetatorilor că furia cu care a comis cele două crime îşi avea rădăcinile în copilăria sa, în care a fost traumatizat de tatăl său.

„Tatăl meu a fost în trecut director la sucursala judeţeană a Casei de Economii şi Consemnaţiuni. De acolo i s-a tras dorinţa aceasta de a conduce şi de a nu accepta să fie contrazis. În vitrina lui existau o mulţime de cărţi despre Hitler şi Stalin şi despre alţi tirani ai lumii, pe care el îi admira. Se purta ca ei cu mine, iar pentru că eu nu mă ridicasem la aşteptările lui, mă ura”, a relatat Gabriel Vittorio Băţ. Deveanul şi-a continuat povestea spunând că părinţii săi au ajuns să considere că el nu merita să trăiască. „Îmi spunea că în Sparta, copiii care se năşteau cu defecte grave erau aruncaţi în prăpastie, pentru a fi ucis. Spunea că şi eu, cu obezitatea de care sufăr şi cu handicapul psihic, ar fi trebuit să fiu sugrumat de mic”, a mai adăugat Gabriel Vittorio Băţ.

Citeşte şi Crimă în Gorj: Un tânăr de 25 de ani şi-a măcelărit familia

Părinţii „reduşi la tăcere”

Deveanul a mărturisit însă că nu le-a răspuns niciodată jignirilor pe care părinţii i le adresau. A tăcut toată viaţa, până în ziua de 26 decembrie 2013, când a răbufnit ucigându-şi ambii părinţi. „În 26 decembrie, l-am găsit pe tatăl meu în camera mea aşezat pe un scaun, în faţa calculatorului. M-a chemat să îmi facă bilanţul realizărilor mele pe anul 2013. A început prin a-mi spune că nu merit să trăiesc, că nu am de lucru şi trăiesc dintr-o pensie de handicap. Că nu am făcut nimic în acest an şi că îi este ruşine cu mine. Pe mama reuşise să o influenţeze de multă vreme împotriva mea. În timp ce el vorbea, am început să fierb în mine. Aveam un ciocan la îndemână, l-am luat şi m-am năpustit asupra lui, lovindu-l în cap de mai multe ori, până şi-a pierdut suflarea”, a relatat Gabriel Viitorio Băţ. A povestit apoi că omorul comis „l-a înfierbântat”, iar mama sa nu a mai avut nici ea vreo şansă la viaţă.

„Mama se afla pe hol, când am ieşit din camera în care îl ucisesem pe tatăl meu. A început să strige la mine şi îmi aducea aceleaşi reproşuri pe care mi le făcuse mai devreme tatăl meu. Am luat ciocanul şi am lovit-o de mai multe ori în cap, lăsându-i trupul să zacă pe podea. Apoi, m-am atruncat în pat şi am adormit”, a relatat criminalul.

Cum a vrut să scape de cadavre

După ce s-a trezit a doua zi, autorul celor două crime a pus cadavrul mamei sale lângă cel al tatălui său, iar cerşafurile pline de sânge le-a adunat într-un sac. Nu s-a gândit ce va face cu ele, însă la un moment dat, povesteşte el, i-a venit ideea să le ascundă în canalul din garajul tatălui său şi să le spună vecinilor că aceştia au plecat în Canada. Nu şi-a mai dus planul la bun sfârşit, pentru că o nepoată a celor doi a descoperit cadavrele şi a anunţat autorităţile.