Criminalul de la Perla a folosit o armă specială, care poate fi deţinută doar de anumiţi oameni

Arma cu care angajatul Ministerului de Interne a comis luni masacrul din centrul Capitalei este un pistol de provenienţă austriacă. Acest tip de armă poate fi deţiunt, în ţara noastră, doar de magistraţi, poliţişti, militari ori demnitari. De asemenea şi cei care au îndeplinit aceste funcţii, dar acum sunt pensionaţi sau în retragere pot deţine arme letale.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 06:16
Criminalul de la Perla a folosit o armă specială, care poate fi deţinută doar de anumiţi oameni

Gheorghe Vlădan deţinea din octombrie 2010 un pistol Glock de 9 milimetri, cu încărcător de 19 gloanţe, achiziţionat dintr-un magazin de specialitate.

Coaforul din Capitală în care au fost împuşcate opt persoane a fost sigilat şi este păzit de poliţişti non-stop. Patronii au pus ziare în geam. Vlădan ar putea fi adus marţi la locul faptei.

Opt persoane au fost împuşcate cu armă cu glonţ luni, de agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, a cărei soţie lucra la un coafor din zona complexului Perla, în centrul Capitalei.

Soţia lui Vlădan, Florina, şi casiera unităţii au fost ucise. Vlădan a fost reţinut, sub acuzaţiile de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav.

Trei dintre victimele lui Vlădan sunt în stare foarte gravă.