Gheorghe Vlădan, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru masacrul de la coaforul Perla

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat la coaforul din zona Perla, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă pentru masacrul de la coaforul din zona Perla în care şi-au pierdut viaţa soţia şi o colegă a acesteia, iar alte şase persoane au fost rănite. Instanţa a stabilit plata unor despăgubiri civile către victimele masacrul de la coaforul din complexul Perla. Decizia nu este definitivă. Avocata lui Vlădan a declarat la România TV că va face apel.  

12 feb. 2013, 13:34
Gheorghe Vlădan, condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru masacrul de la coaforul Perla

Instanţa a stabilit, în dosarul lui Gheorghe Vlădan, despăgubiri pentru victime în valoare de 40.000 de euro: Bendre Cornel si Georgiana câte 40.000 de lei daune morale, Georgeta Roşu urmează să primească 20.000 de lei daune morale, Mirela Apostol 20.000 de lei, Ioan Preda 20.130 de lei, Bogdan Vlădan 20.000 de lei şi 5.952 de lei pentru salonul „Igiena”.

Avocata lui Vlădan, Eugenia Rădoi, a spus că va ataca decizia Tribunalului Bucureşti, susţinând că pedeapsa închisorii pe viaţă este prea mare, ea aşteptându-se la 20 de ani de detenţie, întrucât nu s-a dovedit premeditarea faptei.

„Este vorba de nebunie temporară. Nu s-a dovedit premeditarea”, a declarat avocata lui Vlădan, Eugenia Rădaoi, la România TV

Gheorghe Vlădan este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Procurorii au stabilit că, pe 5 martie 2012, Gheorghe Vlădan a intrat într-un coafor din Bucureşti, unde lucra soţia sa, şi a tras cu un pistol marca Glock de calibru 9 mm asupra persoanelor care se aflau în salon.

Două femei au murit pe loc, printre care şi soţia lui Vlădan, iar şase persoane au fost rănite. El a tras şi în direcţia altor două persoane, dar nu le-a rănit.

Potrivit expertizei efectuate de INML, Gheorghe Vlădan a avut discernământ când a săvârşit fapta. Conform anchetatorilor, Vlădan a luat decizia de a-şi ucide soţia şi pe colegele acesteia de la coafor după ce a citit acţiunea de divorţ depusă la Judecătoria Sectorului 4.

După comiterea faptelor, Vlădan s-a predat la personalul de pază al unei societăţi comerciale din apropierea salonului, unde a fost identificat şi apoi reţinut.

Procurorii au cerut închisoare pe viaţă pentru Gheorghe Vlădan, motivul principal pentru care s-a solicitat pedeapsa maximă fiind faptul că inculpatul şi-ar fi premeditat fapta.

Averea criminalului Gheorghe Vlădan rămâne în familie. Victimele cer despăgubiri VIDEO