Criminalul de la Perla fusese convocat luni după-amiază la Secţia 14 Poliţie

Publicat: Marţi, 06 Martie 2012 11:18 // Actualizat: Marţi, 06 Martie 2012 11:18 // Sursa: Mediafax

Agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, reclamat de soţie la Secţia 14 Poliţie, fusese convocat pentru luni după-amiază, pentru a fi audiat, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca. Luni, în jurul orei 17.30, într-o criză de gelozie Gheorghe Vlădan a intrat în coaforul unde soţia sa lucra şi a omorât două persoane, alte şase fiind în stare gravă la spital.

Foto: romania tv

Oficialul poliţiei a precizat că în data de 1 martie Florina Vlădan a reclamat la Secţia 14 de Poliţie faptul că soţul său o ameninţa, ea precizând că se află în acţiune de divorţ cu Gheorghe Vlădan şi că acesta deţine o armă de foc.

Pentru luni, părţile au fost convocate telefonic la Secţie. Diana Sarca a spus că bărbatul a fost convocat la Secţia 14 Poliţie pentru luni, la ora 14.00, însă nu s-a prezentat.

Luni, 5 martie, în jurul orei 17.30, într-o criză de gelozie Gheorghe Vlădan a intrat în coaforul unde soţia sa lucra. Casiera a încercat să-l dea afară, iar poliţistul a scos pistolul pe care îl purta la spate şi i-a tras un glonţ în cap, femeia decedând pe loc.

Apoi poliţiştul a ţintit-o pe soţia sa, Florina, în care a tras trei focuri de armă, după care Gheorghe Vlădan a continuat să tragă în celelate persoane din zonă, rănind şase.

El ar fi tras zece gloanţe cu pistolul său Glock de 9 milimetri, pe care îl deţinerea din luna octombrie 2010.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, împreună cu poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, urmează să reia marţi cercetarea la faţa locului pentru a stabili traseul gloanţelor. Totodată înregistrările video vor fi vizionate pentru a stabili cum s-au petrecut faptele lui Vlădan, reţinut sub acuzaţiile de omor calificat şi omor deosebit de grav.

După ce a plecat din coafor, Vlădan s-a dus în clădirea Transelectrica din apropiere, unde i-a pus paznicului pistolul pe masă, apoi l-a sunat pe fiul său, spunându-i ce a făcut.

La rândul său, paznicul a sunat la 112 alertând autorităţile.

Vlădan s-a predat, iar procurorii l-au audiat, apoi l-au dus la Institutul de Medicină Legală, pentru recoltare de porbe, după ce poliţistul le-a spus că i s-au recomandat de medic antidepresivele.

Luni noapte, poliţistul Gheorghe Vlădan a fost readus la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi audiat, după ce i-au fost recoltate, luni seara, probe biologice la Institutul de Medicină Legală, pentru a se stabili dacă se afla sub influenţa alcoolului sau a drogurilor la momentul atacului armat.

Marţi, până la ora 3.00 a durat audierea, Vlădan dând declaraţie în faţa anchetatorilor pe formular de inculpat, după care a fost dus în arestul Direcţiei cercetări penale, urmând ca marţi procurorii să propună arestarea poliţistului. Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a lui Vlădan a fost emisă la ora 1.30.

Prim-adjunctul procurorului general al României, Marius Iacob, a afirmat că agentul de poliţie Gheorghe Vlădan a fost de acord să dea declaraţie în dosar, luni seara, în prezenţa unui avocat din oficiu, totodată, alte şapte persoane, martore la atacul armat, au fost audiate la sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Potrivit procurorului Iacob, cei şapte martori se aflau la momentul atacului armat în coafor, unde agentul de poliţie a tras cu arma, împuşcând opt persoane.

Gheorghe Vlădan va fi supus unei expertize prishiatrice în cursul zilei de marţi, la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", conform procedurii obligatorii într-un caz de omor.

Potrivit lui Marius Iacob, agentul de poliţie a fost testat psihologic în anii 2007 şi 2011, fiind declarat apt pentru a fi conducător auto la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Iacob a precizat că Vlădan deţinea din octombrie 2010 un pistol Glock de 9 milimetri, achiziţionat dintr-un magazin de specialitate, după ce primise permis de port armă. Dosarul în baza căruia poliţistului i-a fost eliberat permisul de port armă a fost solicitat de anchetatori de la Poliţia Română.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a declarat, luni, că "personajul" care a deschis focul la coaforul din complexul Perla este poliţist din 2007, angajat din sursă externă. "E un personaj, că nu pot să îi mai spun poliţist, din 2007, angajat din sursă externă. Astea sunt datele până acum", a spus Berca.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 mar 11:30
...să îi mai spun poliţist, din 2007, angajat din sursă externă. Astea sunt datele până acum”, a spus Berca. Sursa ...
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H