Criminalul de la Perla: Nu-mi amintesc nimic. Avocata: Urma tratament psihiatric. E inconştient

Autorul atacului armat de la Perla se afla sub tratament psihiatric pentru o depresie severă la momentul la care a comis asasinatele, susţine avocatul acestuia, Eugenia Rădoi. Potrivit acesteia, Gheorghe Vlădan nu e încă conştient de ceea ce a făcut şi a întrebat-o de mai multe ori dacă soţia lui trăieşte.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 13:59
Criminalul de la Perla: Nu-mi amintesc nimic. Avocata: Urma tratament psihiatric. E inconştient

Anchetatorii au făcut percheziţii la domiciliul atacatorului de la coaforul din zona Perla din Capitală. Din casa lui Gheorghe Vlădan au fost ridicate 50 de cartuşe, medicamente antidepresive şi acte.

Criminalul Gheorghe Vlădan a asistat şi el la percheziţiile efectuate de poliţişti şi procurori în locuinţa lui , el declarându-le procurorilor că nu-şi aminteşte nimic.

Potrivit avocatei care-l apără din oficiu, Eugenia Rădoi, Gheorghe Vlădan se afla sub tratament psihiatric pentru o depresie severă la momentul la care a comis asasinatele, el fiind, din ianuarie şi până în februarie, chiar internat pentru problema psihiatrică.

„Se afla sub tratament medical şi nu a fost conştient când a împuşcat, a fost internat, a fost într-o stare de agitaţie. Regretă foarte tare ceea ce a făcut. Nu era conştient. A trebuit să-i explic ca a omorât doi oameni şi a rănit alte şase. Mi-a zis că nu-şi aduce aminte”, a declarat la România TV avocata Eugenia Rădoi.

Întrebată dacă, în contextul afecţiunilor de ordin psihiatric, Vlădan a realizat că nu mai are dreptul să deţină arma, avocatul Rădoi a răspuns că bărbatul a dus arma „într-un loc, pentru a o preda”, însă lipsa banilor l-a făcut să meargă să o ia înapoi.

Rădoi a mai spus că Vlădan nu este deocamdată conştient de ceea ce a făcut. „M-a întrebat de mai multe ori dacă soţia lui trăieşte, nu realizează încă ce s-a întâmplat. Încă nu este conştient”, a spus Eugenia Rădoi

La locuinţa familiei Vlădan a fost şi fiul atacatorului, potrivit România TV.

Poliţişti ai Secţiei 14 Bucureşti sunt cercetaţi disciplinar în urma atacului armat din Dorobanţi, întrucât Florina Vlădan a făcut plângere împotriva soţului său, precizând că acesta deţine armă de foc, însă nu s-a urgentat soluţionarea reclamaţiei. Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, a dispus cercetări privind soluţionarea plângerilor şi modul în care asasinul a primit permis de port armă.