Criminalul din Denver, redus la „Tăcerea mieilor” pentru că-i scuipa încontinuu pe poliţişti

James Holmes, criminalul care a comis masacrul într-un cinematograf din Denver, Colorado, cu ocazia premierei unui film din seria Batman, a ajuns cu mască pe figură, ca Hannibal Lechter, celebrul personaj din Tăcerea Mieilor. măsura a fost luată de autorităţile judiciare pentru că Holmes i-a scuipat încontinuu pe anchetatori, cât a fost în custodia poliţiei.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 19:40

Bărbatul în vârstă de 24 de ani, care suferă de tulburări psihice, după cum au constatat specialiştii, a rămas cu ochii larg deschişi, cu privirea într-un punct fix şi a refuzat să coopereze cu anchetatorii, după ce a fost arestat şi a fost prezentat în faţa anchetatorilor. Mai mult decât atât, când ei i-au arătat pungile de plastic cu probele materiale ale masacrului, scriminalul le-a luat în mână şi se juca cu ele ca şi cum ar fi fost nişte păpuşi, au povestit surse citate de CALL7.

James Holms este în prezent la închisoarea Arapahoe, izolat într-o celulă. El refuză să coopereze cu anchetatorii şi îi scuipă încontinuu. De aceea, autorităţile închisorii au hotărât să îi copere faţ cu o mască.

Mama lui adoptivă, Arlene Holms, care locuieşte în San Diego, California şi este aistentă medicală. Ea crede că tulburările lui au rădăcini mai vechi, el fiind înclinat să se izoleze de societate. L-a îndemnat să meargă la un specialist, dar el a refuzat.

Arlene a aflat de crimele lui întâmplător, când a sunat-o un reporter să o întrebe despre masacrul de la cinematograf, comis de către fiul ei, vinerea trecută.

James a fost adoptat de Arlene şi Robert Holms, care l-au crescut ca şi cum ar fi fost copilul lor biologic.

La prima înfăţişare la tribunalul închisorii, luni, James a apărut cu părul răvăşit, vopsit în culorile portocaliu şi galben strident, imitând personajul Jocker, inamicul lui Batman, aşa cum s-a crezut şi el că este când a ucis 12 persoane şi a rănit 58 în atacul de la cinematograf.

Nu a scos niciun cuvânt la acea înfăţişare, dar a dat în schimb un spectacol de om nebun: se uita fix înainte şi din când în când îşi rotea ochii şi mai clipea. Timp de 12 minute a  manifestat o stare ce îl făcea să pară că fusese puternic sedat. Dar totul a fost doar un spectacol, ceva ce se petrecea în mintea lui fără să i se fi administrat nicio substanţă sedativă sau halucinogenă şi fără să se fi aflat sub influenţa drogurilor.