Criminalul din Oneşti nu se poate hrăni singur. Procurorii îl vor audia luni pe Gheorghe Moroşan

Gheorghe Moroșan, criminalul din Oneşti, a fost audiat, după ce a fost detubat, însă nu a refuzat să comunice cu anchetatorii. Luni va fi o nouă tentativă a procurorilor.

07 mart. 2021, 10:42
Criminalul din Oneşti nu se poate hrăni singur. Procurorii îl vor audia luni pe Gheorghe Moroşan

Criminalul din Oneşti Gheorghe Moroșan  a fost detubat, dar nu se poate hrăni singur. Acesta va fi mutat din secția de Terapie Intensivă. Acest lucru se va întâmpla cel mai probabil mâine. Tot luni, procurorul de caz ar putea să vină să îl audieze după ce în urmă cu câteva zile acesta a refuzat să spună ce s-a întâmplat în apartamentul din Onești.

Gheorghe Moroșan, principalul suspect în cazul dublei crime din Onești, a fost audiat, şi vineri, de procurori. De pe patul de spital individul și-a susținut în continuare cauza și nu le-a dat prea multe detalii anchetatorilor.

”Nu a fost prea vorbăreţ Gheorghe Moroşan cu procurorii. Evoluţia stării sale de sănătate din ultimele 24 de ore a permis detubarea sa. Medicii au hotărât acest lucru de dimineaţă, iar în momentul în care au stat de vorbă cu el şi-au dat seama că poate sta de vorbă mai departe şi cu anchetatorii, aşa că l-au chemat pe procurorul de caz şi acesta a venit. A venit şi avocatul lui Gheorghe Moroşan. I-au pus mai multe întrebări, însă acesta a refuzat să răspundă întrebărilor procurorului, motivând că starea de sănătate nu îi permite acest lucru. În schimb, procurorul, timp de 10-15 minute, i-a adus la cunoştinţă că este suspect pentru omor deosebit de grav, pentru ceea ce s-a întâmplat la Oneşti, însă atât deocamdată”, spun surse din anchetă.

În următoarele zile, medicii speră ca starea de sănătate a lui Gheorghe Moroşan să fie mai bună şi îl transfere de pe secţia de Terapie Intensivă pe o altă secţie a Spitalului Judeţean de Urgență din Bacău, iar în acel moment va fi chemat din nou procurorul care va sta din nou de vorbă cu Gheorghe Moroşan. Rămâne de văzut dacă acesta îi va răspunde acestuia întrebărilor pe care le va pune. În tot acest timp, Gheorghe Moroşan este supravegheat non-stop de doi jandarmi. Aceştia sunt schimbaţi la fiecare opt ore pentru a-l supraveghea şi a nu exista niciun risc, dacă starea de sănătate îi permite să plece din spital, sau altcineva să intre la el în salon”

Amintim că Gheorghe Moroşan a sechestrat, într-un apartament, din Onești doi muncitori care lucrau la renovarea locuinţei şi apoi i-a înjunghiat mortal. Agresorul a ajuns la spital după ce a fost împuşcat de poliţişti.

Fiica lui Gheorghe Moroşan, criminalul din Oneşti: Am sunat la Poliţie să aplanez situaţia, mi-au închis telefonul

Dan Pătatu, ucis în apartamentul din Onești, a fost înmormântat. Oamenii sunt revoltați: ”Nu iau măsuri”

În timp ce, potrivit medicilor, starea lui este stabilă, cea de-a doua victimă nevinovată a luării de ostatici a fost înmormântată.

Dan Pătatu avea 55 de ani și un băiat de 18. Povestea lui dramatică a impresionat întreaga comunitate, drept dovadă că l-au condus pe ultimul drum zeci de oameni. Mulți s-au arătat revoltați de lipsa de reacție a autorităților în timp ce Dan era luat ostatic.

Colegii de combinat ai celor doi bărbați asasinați se plâng că nu sunt apărați de legislație în momentul în care șefii îi trimit să facă și alte lucrări decât cele trecute în fișa postului.

După această tragedie, familiile victimelor au primit din partea primăriei Onești câte 10.000 de lei.