Criminalul din Orlando voia ca America să oprească bombardarea Afganistanului

Criminalul din Orlando, de origine afgană dar născut la New York, a explicat persoanelor baricadate în toalete că el voia ca "America să oprească bombardarea țării sale", a povestit marți una dintre victime, citată de AFP.

15 iun. 2016, 03:16
Criminalul din Orlando voia ca America să oprească bombardarea Afganistanului

„Toată lumea l-a putut auzi vorbind la 911 (numărul de urgență) și spunând că motivul pentru care face acest lucru este pentru că voia ca America să oprească bombardarea țării sale”, a declarat Patience Carter într-o conferință de presă la spitalul din Orlando.

„Și în convorbirea lui, el a jurat credință SI”, gruparea jihadistă Statul Islamic, a adăugat tânăra, rănită mai ales la picior în măcelul ce a făcut 49 de morți și 53 de răniți.

„Apoi el a vorbit direct cu noi în toalete și a spus „este cineva negru aici?”, a povestit dna Carter, ea însăși de culoare.

„Mi-a fost prea frică să răspund, dar un bărbat afro-american în cabina de toaletă a răspuns „da, suntem șase sau șapte”. Iar bărbatul înarmat i-a răspuns la rândul său știți că nu am nicio problemă cu negrii, când este vorba despre țara mea”.

Din acel moment, „motivul său era foarte clar pentru noi… Am știut că nu se va opri să tragă până când nu va fi ucis”, a spus tânăra, adăugând că ucigașul puternic înarmat „nu voia să audă telefoanele sunând sau sunet de SMS”. „De fiecare dată când suna un telefon sau se auzea un mesaj text, el spunea „de unde vine? Opriți!”.

Înainte de asaltul poliției de elită SWAT, el a mai „făcut o declarație spunând că „poliția va veni să ne atace, dar este bine că sunt lunetiști afară”.