Criminalul fetiţei de 5 ani, răpită în Marea Britanie, a ajuns în faţa tribunalului VIDEO

Un bărbat de 46 de ani va apărea în faţa magistraţilor pentru a răspunde acuzaţiilor de răpire şi ucidere a micuţei April Jones. Povestea ei a făcut înconjurul lumii şi a revoltat opinia publică din Marea Britanie. Deşi cadavrul ei nu a fost găsit, se presupune că răpitorul a ucis-o deja. Totuşi, autorităţile britanice continuă să o caute.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 11:30

Luni a început procesul în cazul fetiţei de 5 ani, April Jones, din Marea Britanie, dispărută în urmă cu o săptămână din faţa locuinţei ei, din Aberystwyth.

În afară de răpire şi crimă, suspectul Mark Bridger este acuzat şi de obstrucţionarea justiţiei, el refuzând să colaboreze cu oamenii legii. Miercuri, el va fi adus din nou în faţa magistraţilor, la Caernarfon Crown Court, pentru declaraţii.

Armata şi poliţia vor continua să răscolească pădurile din apropierea localităţii unde a fost văzută ultima dată micuţa. În tot acest timp mama copilei le-a cerut oamenilor să nu renunţe la căutări. 

Luni, peste o sută de oameni au organizat un marş în Aberystwyth, în semn de solidaritate cu familia copilei dispărute. Deşi nu au renunţat să spere că vor găsi copila în viaţă, autorităţile cred că misiunea lor este de acum una de recuperare a trupului ei neînsufleţit.

Mulţimea a devenit furioasă când criminalul, un fost salvamar în vârstă de 46 de ani, a fost adus într-o dubă, luni, în faţa magistraţilor din Aberystwyth, pentru a lua cunoştinţă de acuzaţiile ce i se aduc. La un moment dat, unul dintre participanţii la marş a aruncat cu un pantof în duba albă care îl adusese pe criminal, iar un altul, cu o sticlă.

Poliţiştii au fost nevoiţi să tempereze mulţimea furioasă, aflată în spatele unui cordon de securitate. Bunica fetiţei, Mair Raftree, care se afla în mulţime, a izbucnit în lacrimi. Participanţii la protest purtau funde roz, în semn de solidaritate cu familia lui April.

În timpul audierii de numai patru minute, suspectul a refuzat să dea orice declaraţie despre acuzaţiile ce i s-au adus. El şi-a spus doar numele, vârsta şi adresa.

O localnică, Sophie Francis, în vârstă de 18 ani, a declarat pentru Daily Mail că „lucrurile nu mai sunt la fel după ce April a dispărut. Nimeni nu se mai simte în siguranţă aici, nimeni nu mai vrea să rişte şi niciun copil nu se mai joacă la fel de mult aşa cum se juca până acum. Suntem cu toţii şocaţi.”