Crin Antonescu a discutat cu trimisul Administraţiei SUA, Philip Gordon, la Palatul Cotroceni VIDEO

Întâlnire importantă la Palatul Cotroceni. Trimisul special al Administraţiei Obama, Philip Gordon, a discutat cu preşedintele interimar Crin Antonescu despre situaţia politică din România care a stârnit îngrijorare la Washington. Înainte de a ajunge la Cotroceni, Philip Gordon, şi ambasadorul SUA la Bucureşti au discutat timp de o oră cu preşedintele suspendat Traian Băsescu.

RomaniaTV.net
12 aug. 2012, 13:03
Crin Antonescu a discutat cu trimisul Administraţiei SUA, Philip Gordon, la Palatul Cotroceni VIDEO

Oficialul american i-a transmis preşedintelui interimar că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România, în condiţiile în care SUA privesc România ca pe un prieten şi partene.

„Am să spun doar că ce se întâmplă în România este urmărit îndeaproape de la Washington. Ne pasă de ce se întâmplă în România, suntem parteneri şi prieteni. Ne pasă de democraţia din România şi vom face tot ce putem să ne asigurăm că va fi respectată independenţa instituţiilor statului. Suntem îngrijoraţi şi de aceea doresc să discut cu dumneavoastră şi să vă cunosc părerea”, i-a spus Philip Gordon lui Crin Antonescu.

Oficialul american i-a transmis preşedintelui interimar că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din România, în condiţiile în care SUA privesc România ca pe un prieten şi partener.

Oficialul american a declarat că urmează să facă o declaraţie de presă în care să îşi exprime punctele de vedere rezultate după întâlnirile cu oficialii români. Gordon nu a precizat unde şi când vor avea loc aceste declaraţii.

La discuţiile de la Cotroceni au participat şi miniştrii Corneliu Dobriţoiu şi Titus Corlăţean.

Philip Gordon, asistent al secretarului de stat american Hillary Clinton, a venit la Bucureşti pentru a discuta despre îngrijorarea SUA faţă de acţiunile politice recente, a anunţat Departamentul de Stat al SUA.

Gordon va avea întâlniri şi cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor în întărirea valorilor şi principiilor democratice împărtăşite de comunitatea transatlantică, mai precizează Departamentul de stat.

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat, sâmbătă, că Philip Gordon va purta primele discuţii cu reprezentanţii administraţiei de la Bucureşti, care sunt liderii USL, aceştia urmând să-i clarifice situaţia politică actuală.

„Domnul Gordon va fi aici în calitatea oficială a domniei sale şi primele discuţii le va avea, le va avea cu administraţia, cu oficialii români, şi aceştia sunt USL”, a replicat Mănescu.

„Constatăm pe zi ce trece că de fapt în continuare domnul Băsescu, prin oamenii, susţinătorii dumnealui, în diferite structuri ale statului, dezinformează la nivel internaţional, şi mi se pare absolut normal ca şi Statele Unite şi UE să vrea să afle care este situaţia în realitate şi este absolut normal să vrea să discute cu oficialii români, deci cu membrii USL, care pot clarifica până la urmă situaţia”, a mai susţinut europarlamentul PNL.