Crin Antonescu şi-a PREZENTAT demisia de la şefia PNL. „Colegii mei din Biroul Politic au DEMISIONAT în bloc”

Crin Antonescu şi-a prezentat DEMISIA din funcţia de preşedinte al PNL în şedinţa de luni a Biroului Politic Naţional. Alături de Antonescu, întreaga echipă de conducere a demisionat, însă aceasta va continua să îşi exercite atribuţiile până  la organizarea unui Congres extraordinar care va alege o nouă conducere.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 13:04
Crin Antonescu şi-a PREZENTAT demisia de la şefia PNL. „Colegii mei din Biroul Politic au DEMISIONAT în bloc”

„Am anunțat demisia mea în fața Biroului Politic Central având în vedere că obiectivul pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea nu a fost atins. Colegii din Biroul Politic Central au procedat cu solidaritate, au demisionat și ei„, a anunţat Crin Antonescu, după şedinţa Biroului.

Biroul Politic Naţional va continua însă să-şi exercite atribuţiile până când noua conducere va fi aleasă. „În această situație, era necesară convocarea în termen cât mai repede a unui congres extraordinar. Delegația Permanentă a luat act de decizia și a mea, și a Biroului Politic Central de a demisiona, a decis convocarea miercuri, la ora 12,00, a unei Delegații Permanente pentru a stabili exact data, ora și echipa ce se va ocupa de organizarea Congresului”, a precizat Antonescu adăugând că, cel mai probabil, echipa va fi alcătuită din liderii organizaţiilor judeţene care au obţinut cele mai bune rezultate la acest scrutin.

SCANDAL la PNL. Călin Popescu Tăriceanu, dat afară de la şedinţa PNL

Potrivit lui Antonescu, membrii Delegaţiei Permanente au solicitat conducerii să-şi exercite în continuare atribuţiile până la Congres.

Liderii PNL s-au reunit, luni, într-o şedinţă de urgenţă ca urmare a scorului obţinut la alegerile europarlamentare. Crin Antonescu şi ceilalţi lideri ai partidului au intrat la discuţii cu demisiile pe masă, fiind susţinută ideea organizării unui Congres extraordinar pentru desemnarea noii conduceri.

Suntem partidul politic ce şi-a asumat responsabilitatea pentru ceea ce considerăm că este un eşec„, a adăugat Antonescu precizând că PNL nu este totuşi în situaţia unui partid în derivă.

ŞEDINŢĂ la PNL. Congres Extraordinar pentru o nouă conducere. Antonescu rămâne interimar pe funcţie