Crin Antonescu: Cota unică rămâne 16%

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi că nivelul cotei unice va rămâne cel actual, aşa cum prevede şi programul de guvernare, respectiv 16%.

RomaniaTV.net
24 oct. 2013, 09:37
Crin Antonescu: Cota unică rămâne 16%

Cota unică rămâne cum am stabilit şi cum scrie şi în programul de guvernare 16%”, a declarat Antonescu, co-preşedinte al USL.

Liderul PNL vizitează joi unităţile de producţie ale companiei Alro Slatina şi după-amiază urmează să aibă o întâlnire cu activul de partid din judeţul Olt în vederea pregătirii alegerilor europarlamentare. 

Şi vicepremierul Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat joi, la Timişoara, că nivelul de 16% al cotei unice asigură competitivitate pentru economia românească şi va rămâne neschimbat în perioada 2013-2016.

„Din punct de vedere al impozitării directe, pe profit, pe dividende şi pe toate veniturile obţinute de o persoană fizică, cota de 16% este una dintre cele mai mici din UE şi din acest punct de vedere suntem cei mai competitivi din acest punct de vedere. (…) Ea va rămâne neschimbată pe perioada 2013-2016”, a declarat Chiţoiu, făcând referire la informaţia vehiculată recent în media privind discuţii pentru creşterea acesteia la 22% din 2014.