Crin Antonescu despre cazul ministrului Culturii: Este de neacceptat şi de netolerat orice formă de agresiune

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că este de neacceptat şi de netolerat orice formă de agresiune, referindu-se la cazul în care a fost implicat joi seară ministrul Culturii.

18 oct. 2013, 09:42
Crin Antonescu despre cazul ministrului Culturii: Este de neacceptat şi de netolerat orice formă de agresiune

Nu contează că este vorba de un ministru, contează şi mai puţin dacă este vorba de un ministru liberal sau de altă culoare politică, este de neacceptat şi de netolerat orice formă de agresiune. Am fost, sunt şi voi fi pentru libertatea de manifestare, pentru libertatea protestului. Indiferent dacă sunt de acord sau nu cu temele şi cu poziţiile protestatarilor. Toate aceste lucruri însă sunt de înţeles şi de acceptat atâta vreme cât se desfăşoară în condiţii paşnice şi civilizate, cu respectarea elementară a legilor. În momentul în care încep să fie sparte maşini, nu mai contează nimic decât faptul că legea trebuie restabilită„, a afirmat Antonescu.

Fiind întrebat dacă crede că Federaţia Rusă şi Gazprom ar avea un interes ca România să nu exploateze gazele de şist, acesta a spus că nu are niciun element concret să vorbească despre o implicare a Rusiei în această privinţă.

Citeşte şi Nouă suspecţi, identificaţi în cazul atacului asupra ministrului Daniel Barbu

Dacă privim lucrurile pur şi simplu teoretic, este foarte plauzibil să aibă, pentru că suntem pe o piaţă energiei cu conotaţii şi cu consecinţe de natură strategică şi, la prima vedere, cel puţin, este de crezut că au. Nu am însă niciun element concret mai departe să vorbesc despre o implicare sub o formă sau alta în disputa şi în discuţia din România în legătură cu acest subiect„, a precizat preşedintele Senatului.

Maşina ministrului Culturii, Daniel Barbu, a fost vandalizată, joi seară, de mai multe persoane care se aflau în faţa Clubului A din Capitală şi care protestau faţă de proiectul minier de la Roşia Montană.

Citeşte şi Băsescu, despre incidentul în care a fost implicat ministrul Barbu: Nu trebuie tolerat

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 3, Anca Toader, a declarat că procurorii s-au sesizat în legătură cu acest incident şi vor deschide un dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice.