Băsescu, despre incidentul în care a fost implicat ministrul Barbu: Nu trebuie tolerat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referitor la incidentul în care a fost implicat joi seară ministrul Culturii, Daniel Barbu, că "nu trebuie tolerat", menţionând că blocarea maşinii oricărui cetăţean este împotriva legii.

RomaniaTV.net
18 oct. 2013, 08:15
Băsescu, despre incidentul în care a fost implicat ministrul Barbu: Nu trebuie tolerat

„Incidentul cu maşina ministrului nu trebuie tolerat. Astfel de incident nu trebuie să aibă loc împotriva nici unui cetăţean. Şi nici cel contra ministrului, nu pentru că e ministru, ci pentru că e cetăţean al României, iar orice incident de acest gen împotriva oricărui cetăţean nu trebuie tolerat”, a declarat şeful statului, care a completat că „blocarea maşinii oricărui cetăţean este împotriva legii, nu pentru că-i ministru nu trebuie -i spargi luneta sau să-i blochezi maşina”, a spus şeful statului, într-o emisiune difuzată de B1 TV.

Nouă persoane au fost identificate în urma incidentului de joi seară, din Centrul Istoric, în care opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană au spart luneta maşinii ministrului Culturii Daniel Barbu, două dintre acestea au fost audiate, iar celelalte şapte vor fi citate să dea declaraţii.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa, joi seară, în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, a fost huiduit de câteva zeci de protestatari faţă de proiectul Roşia Montană, care au intrat în local şi nu l-au lăsat ulterior să plece, spărgându-i luneta maşinii.