Crin Antonescu: Este vital pentru Ponta şi PSD să rămână la guvernare

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, într-o emisiune televizată, că Victor Ponta a făcut eroarea, pentru turul al doilea al prezidenţialelor, de a-şi asocia oameni ''pe care lumea nu-i mai vrea''.

18 nov. 2014, 20:16
Crin Antonescu: Este vital pentru Ponta şi PSD să rămână la guvernare

Cu toate acestea, Antonescu a opinat că este vital pentru premierul Victor Ponta, dar şi pentru formaţiunea politică pe care o conduce, să rămână la guvernare.

Potrivit lui Antonescu, mobilizarea parlamentarilor de marţi şi respingerea legii amnistiei este o „chestiune comică” care arată „precaritatea politicienilor de felul acesta”.

„Viteza, docilitatea cu care domnul Ponta zice că a înţeles vocea străzii, modul în care zice domnul Zgonea, această chestiune este, după păerea mea, comică şi arată precaritatea politicienilor de felul acesta. Nu se poate să vii cu viteza asta şi să rezolvi într-o zi, dovedind că se putea ceea ce nu rezolvi de luni şi luni de zile. (…) În ceea ce îl priveşte pe domnul Ponta în acest moment, şi formaţiunea lui politică, este vital să rămână la guvernare. Pentru ca domnul Ponta să devină preşedinte cu orice preţ, cei din jurul său au distrus multe lucruri, inclusiv USL, sfârşind prin a-l distruge chiar pe domnul Ponta ca om politic. Nu ştiu în ce măsură există şansa revenirii şi până la urmă depinde de domnul Ponta, de conjuncturi, dar gândiţi-vă că dintr-un vârf de putere şi de ascensiune şi de convingerea atât de multor oameni că va obţine toată puterea, a ajuns în faţa acestei străzi”, a spus fostul lider PNL la Realitatea TV.

Antonescu, după VICTORIA lui Iohannis: A fost un SEISM ELECTORAL. Societatea românească s-a maturizat

Crin Antonescu a mai adăugat că rezultatul alegerilor prezidenţiale reprezintă o înfrângere cu totul neaşteptată şi dramatică, punctând că Victor Ponta a făcut „eroarea de a-şi asocia, pentru sprijin în turul al doilea, exact oamenii pe care lumea nu îi mai vrea”, în timp ce Klaus Iohannis a mers „pe o variantă cu un instinct politic bun”.

Totodată, el a mai subliniat că, în acest moment, „PSD nu are alt om politic mai bun decât Victor Ponta”.

„Marea victorie în aceste alegeri este că s-a transmis mesajul că nu vă mai puteţi face de cap oricum, nu ne mai păcăliţi, nu mai stăm acasă, suntem aici şi vă pedepsim. Klaus Iohannis a fost beneficiarul acestei revolte, acestei pedepsiri a politicienilor. Este o înfrângere cu totul neaşteptată, cu totul dramatică, se exprimă nişte nemulţumiri. Construirea alianţelor pentru turul doi, una dintre cele mai mari greşeli făcute de PSD. În timp ce Klaus Iohannis, în mod natural, nu a negociat, a cerut votul cetăţenilor, a mers pe o variantă cu un instinct politic, Victor Ponta a făcut eroarea de a-şi asocia tocmai aceşti reprezentaţi, acest insectar politic, exact cu oamenii pe care lumea nu îi mai vrea. (…) vorbim despre o lovitură politică zdrobitoare. La momentul acesta PSD nu are alt om mai bun decât Ponta şi în sensul acesta este păcat că cel mai bun om totuşi din cel mai mare partid a fost ucis sau s-a sinucis politic în această împrejurare”, a mai spus Crin Antonescu.