Crin Antonescu exclude refacerea Alianţei DA

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că o nouă Alianţă DA din care să facă parte şi liberalii, în perspectiva alegerilor din 2016, este exclusă.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 18:33
Crin Antonescu exclude refacerea Alianţei DA

„PNL, ieşit recent şi cu foarte proaste amintiri şi cu mare părere de rău dintr-o alianţă, vă daţi seama că nu este foarte dispus, foarte dornic să încheie noi alianţe. Nemaivorbind de toate lucrurile care ne-ar face să fim rezervaţi. Nu se pune problema. Că discutăm de o susţinere comună a unui proiect de lege, de o susţinere comună a unei moţiuni de cenzură, de alte lucruri care fac parte din practica uzuală a activităţii politice, asta e cu totul altceva. Dar despre o refacere a Alianţei DA, nu. Eu cred că există lucruri care trebuie purtate o singură dată, şi la nivelul lenjeriei, şi la nivelul alianţelor politice”, a spus liderul PNL, citat de Agerpres, întrebat dacă ar opta pentru ideea unei alianţe cu PDL şi PMP în perspectiva alegerilor din 2016, într-o nouă formulă a Alianţei DA.

În privinţa moţiunii de cenzură pe care PNL o pregăteşte, Antonescu a susţinut că este foarte bine că parlamentarii PDL şi PMP au spus că vor sprijini acest demers şi că urmează să aibă loc discuţii pe acest subiect.

Vasile Blaga a declarat că vede posibilă refacerea Aliantei Dreptate si Adevar dupa alegerile prezidentiale din acest an. În plus, Blaga a dat de înțeles că după 2016 poate avea loc o fuziune a PDL cu PNL.

 Intrebat daca se gandeste la o eventuala fuziune cu liberalii dupa prezidentiale, Blaga a raspuns: “Nu dupa prezidentiale, dar dupa alegerile generale din 2016 ma gandesc si cred ca vor fi in stare colegii mei care vor conduce partidul atunci, dupa 2016, dupa viitoarele alegeri generale – pentru ca eu am spus ca este ultima conventie la care candidez – sa faca impreuna cu liberalii si cu cine mai doresc, desigur, un mare partid de centru dreapta care sa se opuna cu succes socialistilor, care inca doua legislaturi vor obtine voturile usor”, a spus Blaga într-un interviu pentru hotnews.ro.