Crin Antonescu: Garantez că USL îşi va înceta cândva existenţa, dar nu se va întâmpla foarte curând

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la România TV, după întâlnirea cu Victor Ponta, că proiectul USL îşi va recupera unitatea, deciziile luate duminică seara urmând a fi aprobate în şedinţa de luni a conducerii USL.

12 ian. 2014, 18:18
Crin Antonescu: Garantez că USL îşi va înceta cândva existenţa, dar nu se va întâmpla foarte curând

Crin Antonescu a confirmat că a discutat cu premierul Victor Ponta despre diferendele ce au apărut în USL în ultima perioadă, însă deciziile vor fi anunţate după o reuniune oficială a liderilor Uniunii Social-Liberale.

„Aştept de la USL  pentru acest an ceea ce am spus şi la reuniunea Biroului Politic al PNL: un efort de recuperare a spiritului, a obiectivelor şi a angajamentelor USL pentru care am fost mandataţi de o mare parte a populaţiei (…) USL rămâne, îşi recuperează unitatea ce a dus-o la câştig la referendum, la alegerile locale şi parlamentare. Că este nevoie de această recuperare, este evident pentru toată lumea”, a declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a arătat că discuţia cu aliaţii din PSD era necesară în condiţiile în care tensiunile din Uniune se amplificaseră. „N-am încercat niciodată să contrafac realitatea pe care o vede toată lumea: anul 2013 s-a terminat prost pentru USL. Nu pentru Guvern sau pentru activitatea parlamentară, ci pentru USL”, a admis Antonescu.

El a arătat că există posibilitatea ca protocolul USL să fie amendat, fie prin suplimentarea cu unele anexe, fie cu o modificarea a unor texte deja existente astfel încât să fie preîntâmpinată apariţia unor diferende.

O altă decizie convenită cu Ponta este implicarea celor doi copreşedinţi ai USL şi a secretarilor generali ai PNL şi PSD în aplanarea diferendelor de la nivelul anumitor judeţe dintre liberali şi social-democraţi. „Este un dosar ce va trebui abordat cu toată seriozitatea şi, până la sfârşitul lunii, cu participarea nostră şi a secretarilor generali, le vom rezolva”, a estimat liberalul.

Presat să facă un pronostic legat de soarta USL, Crin Antonescu a răspuns: „Garantez că USL îşi va înceta odată şi odată existenţa, dar garantez că nu se va întâmpla prea curând”.

Pe de altă parte, preşedintele PNL a afirmat că este nevoie ca incertitudinile legate de candidatul USL la alegerile prezidenţiale să fie spulberate. „Simt nevoia unor clarificări privind candidatura mea (…) De la începutul anului să ştim foarte clar ce propunem oamenilor , iar dacă nu propunem nimic, să le spunem cinstit”, a spus Antonescu.