Antonescu, despre DEMISIA de la şefia PNL: Scorul, SUB AŞTEPTĂRI. Îmi asum eşecul şi îmi voi ţine cuvântul

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, luni, că scorul partidului la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE este sub aşteptările liberalilor şi a anunţat că el îşi va ţine promisiunea legată de scorul formaţiunii, urmând să facă acest anunţ astăzi  în şedinţa BPN. Antonescu a anunţat în repetate rânduri că va demisiona din funcţia de preşedinte al partidului, dacă liberalii nu vor lua 20% la euroalegeri. Potrivit rezultatelor BEC, PNL a obţinut  aproape 15%.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 07:14
Antonescu, despre DEMISIA de la şefia PNL: Scorul, SUB AŞTEPTĂRI. Îmi asum eşecul şi îmi voi ţine cuvântul

Crin Antonescu a spus că îşi asumă eşecul şi că îşi va ţine cuvântul, dar fără a specifica exact ce înseamnă acest lucru.

La un rezultat de 15%, PNL nu poate fi mulţumit, este un rezultat sub aşteptările noastre. Aşa cum am anunţat din campanie, neatingerea obiectivului este un eşec pe care ca preşedinte mi-l asum. Evident că îmi voi ţine cuvântul, nu s-a pus niciodată problema alfel. În şedinţa de la ora 14.00 voi anunţa colegii şi vom lua decizia acolo”, a declarat Antonescu

Şedinţa Biroului Politic al PNL va începe la ora 14:00.

Antonescu a precizat ulterior că el nu-şi va supune demisia la vot în cadrul şedinţei Biroului Politic.

Toţi cei care au viziune comună trebuie să-şi unească eforturile. Pentru mine urgenţa care se formulează este a unui larg front anti-PSD în vederea alegerilor prezidenţiale. (…) Un preşedinte de partid nu-şi dă demisia în faţa presei, ci în faţa partidului său, pentru că este o decizie politică. Am asumat în mod explicit responsabilitatea pentru nişte rezultate. (…) Nu supun demisia mea la vot – eu îmi ţin cuvântul’‘, a spus Antonescu, adăugând că acelaşi lucru va fi făcut cel mai probabil şi de alţi şefi ai filialelor din ţară.

De asemenea, el a mai spus că propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul Partidului Popular European (PPE).

Liderul PNL a mai făcut apel la celelate partide de dreapta, insistând că este nevoie de o reunificare a dreptei în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014. De asemenea, el a susţinut ferm că liberalii nu vor reveni în cadrul USL.

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,25% din voturi, pe al doilea loc plasându-se PNL, cu 14,86%. De asemenea, PDL a obţinut 12,26%, în timp ce Mircea Diaconu a câştigat 6,95%. Următoarele sunt: UDMR, cu 6,48% şi PMP, cu 6,24%.

Prezenţa la urne la alegerile europarlamentare a fost de 32,4%, potrivit datelor furnizate de BEC. Datele sunt valabile pentru luni, ora 7:00, iar numărătoarea provine din 93,54% din secţiile de votare.