Crin Antonescu, întrebat dacă Cioloş ar putea ajunge liderul PNL: „Sigur că da”. Ce spune despre viitorul politic al lui Ponta

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, la România TV, că premierul Dacian Cioloş ar putea ajunge în fruntea Partidului Naţional Liberal, dacă şi-ar dori asta, şi că acest lucru ar face bine scenei politice, unde există o "penurie de lideri politici".

05 aug. 2016, 17:56
Crin Antonescu, întrebat dacă Cioloş ar putea ajunge liderul PNL: „Sigur că da”. Ce spune despre viitorul politic al lui Ponta

Sigur că ar putea (n.r. – ajunge în fruntea PNL)! De ce nu? Cum ne plângem, şi pe bune dreptate, că este o penurie de lideri politici, o nouă apariţie nu ar strica. Şi în ceea ce îl priveşte pe Dacian Cioloş, şi în ceea ce priveşte alţi oameni care poate astăzi sunt undeva în viaţa publică, dar nu şi în viaţa politică în sens clasic”, a declarat Crin Antonescu, la România TV.

Liberalul a adăugat că „nu ar fi rău” ca Dacian Cioloş să îţi asume conducerea PNL.

În momentul în care Dacian Cioloş a devenit prim ministru, am spus că după părerea mea, nu ar fi rău ca domnul Cioloş să încerce să o apuce şi pe calea politicii, în sensul de a încerca să îşi asume conducerea unui partid, în speţă PNL, cu tot ce înseamnă asta democratic: un congres, o ofertă de lider. Dar asta depinde de decizia lui Cioloş, dacă vrea sau nu aşa ceva„, a mai spus Crin Antonescu.

Întrebat despre viitorul politic a lui Victor Ponta, Crin Antonescu a declarat că este posibil ca acesta să revină, însă nu pe acelaşi poziţii pe care le-a avut.

„Cred că este un om care prin anumite elemente va mai putea conta în politica romanească, dar de aici şi până la a şti dacă se va întâmpla cu adevărat asta sau nu, e o distanţă pe care nu am cum să o parcurg. Este posibil să mai auzim de Victor Ponta, este posibil să nu mai vedem un Victor Ponta la poziţia la care a fost„, a precizat Antonescu.

În ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, Crin Antonescu spune că are „o palidă consolare” atunci când îl aude pe fostul preşedinte că spune aceleaşi lucruri pentru care el era acuzat că le zicea în trecut.

CITEŞTE ŞI: Crin Antonescu: Nu doresc să candidez pentru viitorul Parlament