Crin Antonescu: La începutul lunii septembrie, PNL va deveni membru cu acte în regulă al PPE VIDEO

CONGRES PNL. Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că la începutul lunii septembrie PNL va deveni 'complet, cu acte în regulă' membru al PPE.

27 iun. 2014, 13:42
Crin Antonescu: La începutul lunii septembrie, PNL va deveni membru cu acte în regulă al PPE VIDEO

CONGRES PNL. ‘În consecinţă, în conformitate cu deciziile Congresului se vor îndeplini toate formalităţile şi după câte cunosc, şi cunosc foarte bine în această privinţă opţiunea super majoritară din partid, Congresul va avea această opţiune. Categoric, demersurile oficiale vor fi făcute şi la prima reuniune oficială a PPE, adică la începutul toamnei, la începutul lunii septembrie PNL va deveni complet cu acte în regulă membru al PPE’, a declarat Crin Antonescu la Parlament.

El a explicat că la Congres se va vota o opţiune politică, aceea de a se afilia PPE şi nu Grupului parlamentar.

CONGRES PNL. Prima zi: Liberalii îşi schimbă statutul şi elimină apartenţa la ALDE. TABERELE din partid

CONGRES PNL.Noi nu putem să decidem şi să votăm mâine la Congresul nostru decât o opţiune politică şi anume aceea de a ne afilia partidului, nu grupului parlamentar, pentru că acolo ne-am afiliat deja, ci Partidului Popular European. Dacă mâine această opţiune va fi luată, după cum este foarte probabil din rezoluţiile care s-au dat în aproape toate judeţele unde a avut loc această dezbatere la nivelul delegaţiilor teritoriale, atunci, de luni probabil, PNL va face demersul oficial, solicitarea oficială. Între altele, una dintre minciunile care s-au spus este că PPE a amânat intrarea noastră în rândurile sale până în toamnă. Nu putea să amâne PPE de vreme ce nu am adresat o cerere oficială. Noi ne putând adresa o cerere oficială fără decizia Congresului. Nu aveam decât de abrogat din statut prevederea constrângătoare, pentru că era în statut, că noi suntem membri ai Internaţionalei liberale şi ALDE. Putem să nu avem o prevedere în statut în sensul acesta, avem toată libertatea‘, a spus Antonescu, întrebat de ce în statutul partidului nu s-a mai introdus acea prevedere potrivit căreia PNL este membru PPE, aşa cum înainte era că este membru ALDE.

Fostul preşedinte al PNL a precizat că opţiunea liberalilor pentru PPE şi dialogul cu acest partid ‘nu a făcut niciun fel de referire, niciun fel de condiţionare la alte partide de dreapta din România, la PDL în speţă’.

CONGRES PNL. Doi candidaţi la şefia partidului, 57 pentru posturile de vice. LISTA celor intraţi în cursă