Crin Antonescu lasă europarlamentarele pe mâinile adjuncţilor. L-a împuternicit pe Enache să semneze tot

Liderul PNL l-a mandatat pe şeful CJ Ilfov, Marian Petrache, să semneze toate documentele partidului pentru alegerile europarlamentare. Mai precis, l-a mandat să le semneze în locul său.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 14:57
Crin Antonescu lasă europarlamentarele pe mâinile adjuncţilor. L-a împuternicit pe Enache să semneze tot

Petrache este şi coordonatorul campaniei pentru scrutinul din 25 mai. Antonescu a delegat şi transmiterea de mesaje pentru această campanie. Soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, se va ocupa de programul şi oferta publică ale PNL pentru scrutinul din mai. 

Documentul prin care lasă europarlamentarele pe mâna lui Enache a fost prezentat la şedinţa de joi a Biroului Electoral Central (BEC) şi ataşat la ordinea de zi.

„Prin prezenta, subsemnatul, Antonescu George Crin Laurenţiu, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, îl împuternicesc pe domnul vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal, Marian Petrache, să efectueze toate demersurile în vederea semnării documentelor necesare în procesul organizării şi desfăşurării alegerilor europarlamentare din data de 25 mai 2014 în faţa instituţiilor şi instanţelor de judecată şi să îndeplinească formalităţile aferente în faţa Biroului Electoral Central ce se va constitui pentru aceste alegeri”, se arată în adresa înaintată BEC.

Potrivit Legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, în cazul depunerii listelor de candidaţi la BEC documentele „se semnează de conducerea partidului politic (…) a alianţei politice sau a alianţei electorale sau de persoanele împuternicite în mod expres pentru a le semna”.