Crin Antonescu, mutare de ultimă oră în războiul din USL. Şedinţă de urgenţă în PNL

Crin Antonescu a convocat o şedinţă de urgenţă la PNL pentru a stabili strategia de ieşire de la guvernare.

21 feb. 2014, 09:35
Crin Antonescu, mutare de ultimă oră în războiul din USL. Şedinţă de urgenţă în PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a convocat apropiaţii ca să decidă exact cum vor face anunţul părăsirii USL. De asemenea, trebuie să hotărască dacă liberalii vor susţine o moţiune de cenzură împotriba Guvernului USD.

Surse politice spun că miniştrii liberali ar urma să părăsească săptămâna viitoare Guvernul, dacă premierul Victor Ponta nu va răspunde în mod convenabil ultimatului stabilit de Crin Antonescu.

În prezent, miniştrii PNL din Guvernul Ponta sunt Mariana Câmpeanu (ministrul Muncii), Eugen Nicolăescu (ministrul Sănătăţii), Ramona Mănescu (ministrul Transporturilor), Gigel Ştirbu (ministrul Culturii), Lucia Varga (ministru delegat pentru ape, păduri şi piscicultură), Mihai Voicu (ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul) şi Cristian David (ministru delegat pentru românii de pretutindeni).

Alţi trei liberali, Daniel Chiţoiu, Radu Stroe şi Andrei Gerea, au părăsit Cabinetul Ponta de la începutul acestui an, după ce au condus ministerele Finanţelor, Internelor, respectiv Economiei.

Crin Antonescu a declarat clar că nu mai are încredere în viitorul USL. Declaraţia a venit după ce preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus că Antonescu ar intenţiona să candideze la prezidenţiale din opoziţie, ceea ce, a apreciat liderul liberal, arată că premierul este hotărât să pună capăt USL şi guvernării comune. De asemenea, el a afirmat că participarea PNL la guvernare se va clarifica luni sau cel târziu marţi, în funcţie de opţiunea pe care o va face premierul Victor Ponta în privinţa Guvernului.

Liderul PNL a precizat că o decizie oficială a partidului va fi luată luni sau marţi, menţionând că luni el se va afla într-o vizită oficială în Austria şi va reveni mai repede în ţară, respectiv în a doua parte a zilei de marţi.

„Este o declaraţie în dulcele stil Ponta în care se insinuează lucruri şi nu se spune ce-i de spus. Sunt două variante: fie e o declaraţie făcută la o celebrare poate şi o euforie şi o dăm deoparte sau, ceea ce mă tem că e cazul, este o declaraţie foarte clară pentru mine că stăm degeaba până luni, că decizia domniei sale este de a închide existenţa USL”, a declarat Victor Ponta.