Ponta: Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat joi că are impresia că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării până atunci.

RomaniaTV.net
20 feb. 2014, 14:21
Ponta: Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării VIDEO

Victor Ponta a declarat joi că îşi doreşte ca Iohannis să facă parte din Guvern. Pe de altă parte, Ponta susţine că încă mai speră ca liberalii să rămână în guvernul USL şi să accepte numirea lui Klaus Johannis fie ca ministru de Interne, fie ca ministru de Finanţe şi vicepremier. 

„Vreau să-l numesc azi. Vrea ministru de Interne, îl numesc ministru de Interne. Vrea vicepremier, ministru de Finanţe îl numesc vicepremier, ministru de Finanţe. Eu vreau să-l numesc şi dânsul nu vrea. (…) Ce să mai zic să spună odată ‘da’? Nu m-a rugat de nimeni atât să fie ministru. Devine ridicol şi mi se pare că exagerăm cu rugăminţile””, a spus Victor Ponta.

Cât priveşte posibilitatea de a-l numi pe Iohannis, aşa cum au cerut liberalii, vicepremier şi ministru de Interne, Ponta a reiterat că acest lucru este posibil dacă se face restructurarea Guvernului.

„Impresia mea, strict personală, este că domnul Antonescu a decis să candideze la prezidenţiale fără a-şi asuma responsabilitatea guvernării până atunci. Pot să înţeleg la nivel politic acest lucru. La nivel personal, n-aş proceda aşa”, a afirmat Victor Ponta.

Potrivit preşedintelui PSD, mai mulţi lideri social-democraţi şi-au exprimat temerile că decizia PNL de a ieşi de la guvernare este deja luată. 

„Cred că problema, în realitate – şi aş vrea să nu ne mai ascundem după vorbe-, este convingerea, deja şi a mea şi a colegilor mei, că domnul Antonescu a luat decizia de a candida practic în Opoziţie cu guvernarea, pentru că e mai uşor să critici şi e mai uşor să nu răspunzi de nimic. Or, asta, recunosc, mă dezamăgeşte şi mi-aş dori să găsim o soluţie până luni, să nu fie aşa”, a subliniat co-preşedintele USL.

Întrebat dacă PSD îşi pune acum problema găsirii unui candidat la alegerile prezidenţiale, Ponta a spus că nu. El a mai precizat că toţi colegii săi de partid i-au transmis că doresc să nu se rupă USL.

„Toţi colegii mei mi-au spus că îşi doresc, ca şi mine, să păstrăm USL şi că speră ca liberalii să ia decizia înţeleaptă până luni şi să rămână alături de noi”, a afirmat Ponta.

 

 

„e”, a spus Ponta.