Antonescu: Nu i-am propus lui Bogdan Olteanu portofoliul de la Finanţe. Am propus altcuiva şi a acceptat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că are deja un înlocuitor pentru Daniel Chiţoiu la conducerea Ministerului de Finanţe, numele urmând să-l propună Delegaţiei Permanente a partidului care se va reuni vineri. Totodată, Antonescu a negat că ar fi vizat înlocuirea miniştrilor liberali consideraţi prea apropiaţi de premierul Victor Ponta.

06 feb. 2014, 17:20
Antonescu: Nu i-am propus lui Bogdan Olteanu portofoliul de la Finanţe. Am propus altcuiva şi a acceptat

„Daniel Chiţoiu a decis să pună capăt activităţii la Ministerul Finanţelor Publice şi în Guvern. A avut o activitate deloc uşoară pentru care îi mulţumesc. Odată cu încheierea negocierilor cu FMI, opţiunea domniei sale a fost de pleca in Guvern. Mâine voi propune Delegaţiei Permanente să deţină funcţia de secretar general interimar”, a declarat Crin Antonescu.

Chiţoiu va prelua atribuţiile lui Eduard Hellvig, acesta urmând să se dedice exclusiv campaniei pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Decizia urmează să fie aprobată de Delegaţia Permanentă, for care se va pronunţa şi asupra altor miniştri ce ar putea fi schimbaţi.

„Dezmint categoric un lucru repetat până la grotesc în analize, comentarii. S-a vorbit despre Daniel Chiţoiu, despre Radu Stroe şi alţii ca fiind apropiaţi de PSD şi de Victor Ponta. Aceştia nu sunt mai apropiaţi sau mai depărtaţi de colegii de guvernare decât noi toţi (…) Speculaţiile legate de un grup mai pro-PSD sau mai anti-PSD sunt lipsite de fundament”, a spus Antonescu.

Acesta a negat şi faptul că i s-ar fi propus portofoliul Finanţelor fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, acum membru în Consiliul de Administraţie al BNR. „Nu ştiu cine i l-a propus. Eu, nu. Cui i-am propus eu funcţia, a acceptat-o”, a spus Crin Antonescu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

„Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Naţională. Din ce ştiu la această oră, poziţia va fi preluată de Eugen Nicolăescu”, a declarat pentru Mediafax Bogdan Olteanu, precizând că nu are detalii, întrucât se află la Washington cu o delegaţie oficială.