Olteanu, BNR: A fost o discuţie pentru a prelua Ministerul Finanţelor, dar rămân la BNR

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

06 feb. 2014, 13:52
Olteanu, BNR: A fost o discuţie pentru a prelua Ministerul Finanţelor, dar rămân la BNR

„Nu a fost o propunere, a fost o discuţie, iar eu am transmis că voi rămâne la Banca Naţională. Din ce ştiu la această oră, poziţia va fi preluată de Eugen Nicolăescu”, a declarat pentru Mediafax Bogdan Olteanu, precizând că nu are detalii, întrucât se află la Washington cu o delegaţie oficială.

VEZI ŞI Lupte în PNL pentru demiterea lui Daniel Chiţoiu! Antonescu cere demisia, tabere puternice se opun

Mai multe surse au declarat săptămâna trecută că viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu este prima opţiune a PNL, în cazul în care se va vota în Biroul Politic înlocuirea lui Daniel Chiţoiu din funcţia de ministru al Finanţelor.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la prima încercare de schimbare a lui Chiţoiu, conducerea PNL nu a avut câştig de cauză, întrucât nu s-a îndeplinit cvorumul necesar, au arătat sursele.

VEZI ŞI Crin Antonescu vrea să-i demită pe miniştrii lăudaţi de Victor Ponta

Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui Chiţoiu, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanţă elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilităţile acordate populaţiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, iniţiativă care restrânge semnificativ şansele reducerii CAS, propunere pe care mizează PNL în perspectiva alegerilor la Preşedinţie.