Crin Antonescu: NU MĂ RETRAG din viaţa politică. Traian Băsescu nu mai e preşedinte legitim

Crin Antonescu a anunţat marţi, la două ore după ce Curtea Constituţională a decis invalidarea referendumului din 29 iulie, că nu va părăsi viaţa politică şi că îl consideră pe Traian Băsescu un preşedinte ilegitim. "NU mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis pe temei de legalitate. Nu fug în faţa combinaţiilor făcute de Băsescu", a declarat preşedintele interimar la sediul PNL, considerând că decizia CCR este nedreaptă.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 09:59
Crin Antonescu: NU MĂ RETRAG din viaţa politică. Traian Băsescu nu mai e preşedinte legitim

Da, am spus că dacă Traian Băsescu nu va fi demis, mă joi retrage din politică. Nu mă retrag din politică, pentru că Băsescu a fost demis în realitate pe fond„, a declarat Antonescu, susţinând că cel care trebuie să demisioneze este Băsescu.

El a precizat că şi-a luat angajamentul demisiei „doar în faţa dorinţei românilor”. „Eu îmi voi relua activitatea politică în calitate de preşedinte al PNL şi copreşedinte al USL„, a adăugat Antonescu.

Liberalul a precizat că atât el, cât şi PNL vor respecta decizia CC de invalidare a referendumului, deşi o consideră „nedreaptă pentru ca ignoră votul a opt milioane şi jumătate dintre români”.

„Chiar dacă respectăm decizia Curţii Constituţionale şi chiar dacă în baza acestei hotărâri Traian Băsescu va redeveni din punct de vedere legal preşedintele României, pentru noi Traian Băsescu nu mai este preşedinte al României sau e un preşedinte ilegitim, pe care, din punct de vedere nu îl recunoaştem„, a spus Antonescu.

Nu putem să punem problema coabitării pentru că nu e vorba de coabitare cu Traian Băsescu, ci a acestor 7,5 milioane de români şi aceşti oameni nu mai vor să coaboreze cu Traian Băsescu. Traian Băsescu poate să coabiteze cu Parchetul, cu CC, cu serviciile de informaţii, cu instanţe internaţionale„, a conchis Antonescu.

Crin Antonescu declara, pe 6 iulie, în plenul Parlamentului, în şedinţa pentru suspendarea şefului statului, că dacă Traian Băsescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage „definitiv” din viaţa politică.

Traian Băsescu i s-a adresat lui Crin Antonescu, în finalul intervenţiei sale în faţa Parlamentului, spunându-i că îi lasă o foaie, pe care să scrie ce a promis, liderul PNL declarând anterior că, dacă Băsescu nu este demis la referendum, se retrage definitiv din viaţa politică.

ROMÂNIATV.NET va prezenta principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu.

– Decizia Curţii Constituţionale e nedreaptă pentru că ignoră de fapt o majoritate reală a cetăţenilor care ar fi trebuit să constituie cvorumul şi pentru că ignoră legile invocate de CCR. În mod paradoxal, CCR a refuzat să ia act de situaţia că cel puţin peste 2 milioane de alegători nu puteau figura în listele permanente şi nu puteau fi luaţi în considerare la cvorum.

– Chiar dacă Traian Băsescu va redeveni preşedinte, pentru noi nu mai este preşedinte sau e ilegitim.

 – Acest om a fost delegitimat de majoritatea românilor. Nu putem să punem problema coabitării pentru că nu e vorba de coabitarea noastră cu Băsescu, ci a celor 7 milioane de români care nu mai vor să coabiteze cu Traian Băsescu. Băsescu poate coabita cu Parchetul, cu serviciile secrete, dar nu cu 7,5 miloane de români care au fost şi rămân activi în România.

– Obligaţia noastră politică nu e faţă de CCR ci faţă de cei 7,5 milioane de oameni.

– Spun astăzi foarte clar: NU mă retrag din politică pentru că Băsescu a fost demis pe temei de legalitate. Rămân în serviciul oamenilor care rămân nedreptăţiţi, cel care ar trebui să demisioneze e Traian Băsescu. Nu fug în faţa combinaţiilor făcute de Băsescu.

– PNL rămâne în serviciul celor 7,5 milioane de oameni, cu toate riscurile şi frustrarea pe care o simţim şi noi ca toţi acei cetăţeni români care îşi văd votul batjocorit. Dragi români care vedeţi că soarta României e făcută pe alte căi decât cele democratice, manifestaţi-vă puterea de cetăţeni, faceţi-vă simţită prezenţa. Nu putem fi la nesfârşit călcaţi în picioare.

– Nimeni nu poate dicta în România ca într-o colonie şi toţi cetăţenii curajoşi trebuie să continue lupta. Eu îmi voi relua activitatea politică. România nu poate rămâne singura ţară a UE în care cei din afară vin să dea verdicte.

– Am făcut ceea ce trebuia făcut şi aţi făcut ceea ce trebuia făcut. Nu renunţaţi la convingerea că solidaritatea noastră e cea care va scrie destinul acestei ţări.

CCR a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, iar Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore.